Vole kad kuvate za njih, čak i ako ste loše u tome

Velika većina muškaraca voli kada njihova draga kuva za njih. Ili, ne nužno kad bukvalno kuva, nego kad im spremi i posluži hranu. Ne toliko zbog same hrane, niti ona mora da bude fenomenalna kuvarica, već je to znak pažnje i ljubavi u kome će oni uživati.
Mnogi to što im neko spremi hranu još u detinjstvu nauče da povezuju s ljubavlju te osobe prema njima, bilo da im hranu sprema mama, baka, tata… I onda im, emotivno, mnogo znači kad voljena osoba želi da im spremi hranu. Sad, biće onih koji su u stilu: "Ženo, kuvaj mi ručak!", i redovno zahtevati da tu sve bude "po propisu": supa, pečenje ili kuvano jelo, salata, desert, nema veze ni ako ona radi koliko i on ili više i ne može to da postigne. Srećom, nisu svi takvi; većina nije takva. Većini će puno značiti to što im njihova draga sprema obrok, makar taj obrok predstavljao i sendvič ili makar joj jelo zagorelo. Hrana koju im ona spremi imaće im fenomenalan ukus – ukus ljubavi.
Naravno, neće smetati ako ona ume odlično da kuva, kao ni ako ume da pripremi mnogo različitih jela. Ipak, to nije obavezno – ono što će na emotivnom nivou najviše značiti jeste to što se potrudi oko toga da mu spremi jelo.
Premda je ovaj tekst poglavito o tome šta muškarcima znači kad njihova draga sprema hranu za njih, ne bi bilo loše napomenuti da će i njoj puno značiti ako joj on pripremi hranu. Može i sendvič ili naseckana salata. I tu se, kao i u obrnutom slučaju, računa pažnja. Uz to, kad je on voljan da svojoj dragoj pripremi obrok, ona će pretpostaviti (ispravno) da on ne očekuje da svi kućni poslovi budu na njoj, da razume da su kućni poslovi na svim ukućanima – ženi puno znači kad joj je partner ravnopravan, kad se ne ponaša poput razmaženog deteta koje očekuje da njegova mama ili neka druga ženska osoba sve obavi.
Spremajte hranu voljenim osobama. Ne treba ih zatrpati hranom niti ih siliti da jedu ono što im se ne jede ili kad im se ne jede, ali to što ste voljni da im spremite hranu jeste veoma lep znak ljubavi i pažnje u kome će većina jako uživati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.