Volele biste da vam je mama rekla…

Majke ćerkama obično kažu dosta toga o muškarcima, ali, po pravilu, ne baš i sve što bi ćerke volele da su unapred znale. Naravno, majka za svoje dete učini najbolje što ume, i ovaj tekst nije nikakva zamerka vašim mamama – ovo je samo spisak najčešćih stvari koje bi, prema jednoj anketi, žene volele da su znale pre nego što su se udale.
Da ne bude zabune, ovo nije ni tekst protiv muškaraca. Jedan od dobrih saveta koje ćerka dobije od majke kako bi joj brak opstao jeste da nikada ne ode u krevet ljuta, s nerazrešenim problemom, ali ne sazna na vreme neke stvari o muškom ponašanju (te stvari nisu same po sebi negativne) koje bi joj pomogle da svog dragog bolje razume i tako izbegne nepotrebne svađe.
1. Kada zamolite svog dragog da nešto učini, gledajte ga pravo u oči i dajte mu precizna uputstva – ne morate da mu crtate, ali je znatno efikasnije da ga zamolite da usisa sobu nego da mu, onako usput, kažete da treba da vam pomogne da sredite stan (ako uradite ovo drugo, on će najverovatnije odgovoriti: "U redu", i nastaviti da radi ono što je do tada radio).
2. Ako muškarac ne odgovori na vaše pitanje čim ga postavite, ne znači da ga nije briga niti da vas ignoriše. Moguće je da razmišlja o odgovoru (ne, neće vam svaki put kao iz topa dati konkretan odgovor na pitanje: "Šta bi hteo za ručak?").
3. Kada partneru pričate o nekom svom problemu, on oseća potrebu da vam pomogne i frustriran je ako nema pojma šta bi tu moglo da se uradi, plus se može desiti i da vas prekida savetima šta bi trebalo da učinite – sve to jer ne zna da vam je često potrebno samo da vas neko sasluša, ne i da umesto vas reši vaš problem. Pomaže ako mu kažete šta vam je zapravo potrebno.
4. Mnoge žene bi volele da su na vreme saznale da su i muškarci samo ljudska bića, sa sopstvenim emocijama, strahovima, snovima, da i oni žale zbog grešaka koje su napravili ili zbog onoga što nisu uspeli.
5. Veliki broj žena bi voleo da je na vreme saznao u kojoj meri muškarci vole fudbal – onda bi i se i one potrudile da više saznaju o tom sportu.
6. I muškarci mogu budu nesigurni kad je njihov izgled u pitanju, baš kao i žene.
7. Čak i odrastao muškarac ponekad promaši WC šolju.
8. Kada se udate, deo vašeg života će postati i njegova porodica.
9. Nema veze koliko čaša mleka ili jogurta popije u životu, neće se setiti da ispere čašu.
Da podsetimo: ovo su samo česti odgovori žena na jednu anketu s temom "Šta biste volele da vam je majka rekla o muškarcima pre nego što ste se udale?", što ne znači da su svim ženama na planeti sve navedene stvari nepoznate, kao ni to da se svaki muškarac na planeti ponaša na opisan način.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.