Za „okrugli“ rođendan

U vezi ste, možda duže, možda kraće vreme. Koji god da je slučaj, dosad je sve bilo u redu. Lepa veza, srećni ste, zadovoljni. Bez znatnih problema. A onda… Nije da se nešto posebno desilo. Nisu vaš dragi ili draga ništa posebno uradili, niti su propustili da nešto urade. Ipak, nešto vam tu nije po volji. Nešto odjednom nije kako valja.

Nedavno ste napunili 30 godina, ili vam se primiče taj dan. Sve češće hvatate sebe kako razmišljate o onome što ste uradili u životu. Razmišljate šta ste sve postigli, na svakom planu. Između ostalog, tu spada i ljubavni plan. Dokle ste stigli? Verovatno ste, kao i većina, mislili da će, kada budete imali 30 godina, stvari izgledati tako-i-tako. Nije verovatno da stvari zaista tako izgledaju – verovatnije je da postoje bar neke razlike.

Sa 30 godina, čest je slučaj da ljudi razmotre svoj život i da žele da u njemu vide neke konkretne rezultate, neka postignuća. Tako se može desiti da se sa 30 zapitate, bez ikakvog dodatnog povoda, da li ste zaista s pravom osobom. Druga varijanta je da počnete da insistirate na venčanju ili na detetu – da se nešto „konkretno“ uradi. Može se desiti da počnete sebe da poredite s drugima i s onim što su oni uradili do tridesete – ovo nikako ne preporučujemo, jer je vaš život samo vaš i vi imate sopstveni tempo.

Sve to može vašem partneru ili partnerki delovati veoma zbunjujuće i agresivno i može vas pitati šta vam je odjednom. U sopstvenu odbranu možete da smislite da niste zadovoljni svojim ljubavnim životom – a da to, u suštini, uopšte ne bude tačno. To što imate 30 godina ne znači da morate da budete venčani, niti da morate da imate decu. To je samo jedan datum, ništa više.

Ukratko: može se desiti da, kad vam se primakne trideseti rođendan, odjednom dobijete ideju da vaš ljubavni život ne valja, da tu nešto veliko pod hitno mora da se menja, možda čak da treba da raskinete i nađete nekog ko vam više odgovara. Ne preduzimajte nikave ishitrene akcije; budite svesni da se tako osećate samo zbog „okruglog“ rođendana i sačekajte da samopreispitivanje i osećaj hitnosti zbog napunjenih godina prođu. Tada, ako i dalje mislite da nije sve kako treba, pažljivo analizirajte u čemu je problem i preduzmite odgovarajuće korake.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.