U trendu

Za uspešniju vezu (1)

Kada se upuštaju u vezu, ljudi se uglavnom nadaju da će ta veza biti uspešna. Nažalost, ne ispadne uvek tako – nekad se, i pored ogromnog početnog zanosa i strasti, desi da se veza završi relativno brzo, a nekadašnji partneri osećaju se ne samo kao stranci već i kao neprijatelji. Definitivni recept za uspešnu vezu ne postoji, ali evo nekih sastojaka za koje se zna da pomažu tome da veza bude što bolja.

Vreme samo za vas dvoje: ono je neophodno i bez njega veza ne može opstati. Čak i ako imate mnogo dece, neophodno je da neko vreme izdvojite samo za vas dvoje, vreme koje ćete provesti lepo, uživajući jedno u drugom. To vreme može da bude pola sata uveče, ili jedan ceo dan mesečno, ili već neko vreme koje uspete da izdvojite – ali mora postojati. Inače počinjete da zaboravljate zbog čega ste uopšte zajedno.

Ima onih koji smatraju da je samo ženi potreban osećaj sigurnosti, ali on je neophodan i njemu i njoj. U dobroj vezi partneri će prihvatati neophodnost kompromisa i oboje će i davati i primati.

Za žene: muškarcima je potrebno više ćutanja nego vama. Poštujte to! Umesto da pridikujete svom dragom ili povišenim glasom ponavljate ono što ste već rekle, pronađite način da mu pokažete koliko cenite kada vas sluša s punom pažnjom. Isto tako, slušajte i vi njega s punom pažnjom – muškarci retko progovaraju samo da bi ćaskali.

Delite jedno drugom komplimente. Što češće, to bolje!

Naučite jedno drugo, najbolje na samom početku veze, šta je ono što vam najviše prija u seksu. Svakako da ima izvesne draži u otkrivanju i zato ne treba baš sve „crtati“, ali vaš partner ili partnerka teško da će sami od sebe znati šta je ono što najviše volite u vođenju ljubavi. Jednom kada to saznate jedno o drugom, biće vam mnogo lakše da istražujete dalje i pronalazite nova zadovoljstva.

Jedna od stvari koje najviše doprinose vezi su zaljubljeni, „zablentavljeni“ osmesi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.