Zainteresovani za tuđe (1)

Mnogima se desilo da se zainteresuju za neku osobu koja je već u vezi. U principu nije u redu pokušati da privučete nekog ko je već u vezi – a opet, mnoge baš to privlači, po onoj staroj izreci da je tuđe slađe. Ima i slučajeva kada se jednostavno zaljubite u nekog ko je već u vezi – i tada teško da bi bilo u redu nešto počinjati s tom osobom iza leđa partnera ili partnerke te osobe.
Jednoj ženi se tako desilo da joj se jako dopao muškarac koji je već imao partnerku. Počelo je pogledima iza njenih leđa, nastavilo se tako što su zajedno gledali filmove koji su im se oboma dopadali, a njegovu partnerku uopšte nisu interesovali. Došlo je i do seksa. Nakon nekog vremena, partnerka je saznala za celu stvar i razbesnela se. Partnerka je raskinula s njim, a ni krišom započeta veza nije opstala naročito dugo – ispalo je da je najveći deo privlačnosti cele stvari poticao iz toga što su to radili krišom, nekome iza leđa, privuklo ih je "zabranjeno voće". Ženi koja je počela celu stvar kasnije je bilo žao zbog toga, bilo joj je žao što nije razmislila o dugoročnim posledicama, jer em veza nije uspela, em je u tom periodu izgubila i nekoliko prijatelja.
A opet, dešava se i da veza koja je počela time što ste nekom "ukrali" partnera ili partnerku uspe. Moguće je da i vi znate za neku takvu vezu koja je uspela, dugo je potrajala, došlo je i do sklapanja braka i zasnivanja nove porodice. Ima i toga. Ali, najčešće ne bude tako. Čak i kada smatrate da time što ćete nekom oteti partnera ili partnerku sledite svoje srce, možda i nalazite pravu ljubav, i dalje kradete nešto što je tuđe – i to sa posledicama koje mogu biti znatno gore nego da opljačkate kiosk, posledicama i po vas i po druge.
Uz to, krađa tuđeg partnera ili partnerke teško da će biti stabilna osnova za dugu vezu. Bilo da ste vi skloni tome da preuzimate tuđe, ili ste prihvatili da budete "ukradeni" iz veze u kojoj ste bili, to ne obećava dugu vezu. Ako je neko ostavio partnera ili partnerku s kojima je bio/bila u dugoj vezi, možda su i decu imali s njima, kolike su šanse da ostanu s vama? Može da bude hrana za ego to što ste nekome preoteli parnera ili partnerku, to može da bude uzbudljivo na kraće staze, ali da li biste vi želeli da budete sa takvom osobom na duže staze?
Ma koliko znali da nešto te vrste nije i ne može biti u redu, ljudi smo i iskušenja se dešavaju. Može se desiti da budete veoma, veoma privučeni nekome ko je već u vezi, i da ni sami ne budete sigurni kako da postupite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.