Zajednički obrok s kolegom

Posla nekad bude zaista mnogo, a povremeno je neophodno jesti, i tako se može desiti, ako na nekom zadatku radite s kolegom suprotnog pola, da zajedno i pregrizete nešto. Nije loše biti svestan da oprez u takvim situacijama ne smeta.
Ne govorimo ovde o mogućem nasilju ili nečemu sličnom. Radi se samo o tome da je zajednički obrok situacija kao stvorena za ćaskanje – ćaskanje koje lako može skliznuti u teme koje veze nemaju s poslom, nekad samo u nešto lagano i neobavezujuće, a nekada, ako ste već navikli na lagano, prijateljsko ćaskanje, mogu se dotaći i intimnije teme. Zajednički obrok je, po prirodi stvari, čin zbližavanja – a zbližavanje s kolegom suprotnog pola vam uopšte ne treba ako ste već u vezi.
Ovo nije nešto oko čega bi trebalo „dizati frku“, samo je zgodno biti svestan do čega to može da dovede (do ne baš poželjnog zbližavanja). Sad, morate da radite i morate da jedete – a mogući problem koji smo opisali može se prilično lako izbeći. Jedan način je da obrok bude u samoj kancelariji, da nikud ne izađete da „pregrizete nešto“. Drugi način (može bez problema da se kombinuje s prvim) jeste da bude prisutan još neko od kolega. Tako ćete vi i vaš saradnik ili saradnica automatski biti suzdržaniji, plus se ni vaš partner ili partnerka neće pitati šta li se tu dešavalo kad im kažete da ste imali zajednički obrok s kolegom – ako taj obrok nije bio s kolegom nego s kolegama, nesumnjivo je da se tu radi o poslu.
Cela ova priča može zvučati kao mnogo buke ni oko čega, ali veze, kao i neverstva, često počinju sasvim sitnim koracima – ako za neki potez znate da bi mogao biti pogrešno protumačen ili, još gore, da bi to „pogrešno tumačenje“ moglo s vremenom da se pokaže kao tačno, bolje je taj potez izbeći. Za svaki slučaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.