U trendu

Zaljubljeni u tehniku

Neke stvari kod muškaraca ženama nikako nisu jasne (nismo vam rekli ništa novo, zar ne?). Jedna od tih stvari jeste i ljubav mnogih muškaraca prema tehnici. Njihova žudnja da poseduju najnoviji model digitalne kamere, recimo (kao što bi ona baš volela da poseduje najnoviji model tih-i-tih cipela) i njihovu spremnost da jednom kada taj model nabave, provedu, ako treba, i godinu dana proučavajući uputstvo za upotrebu, dok ne shvate svaki detalj i pažljivo ne ispitaju sve mogućnosti svoje nove igračke. Neke žene će na ovu pojavu samo odmahnuti rukom i muškarca nazvati večitim derletom koje obožava igračke, a neke će razbijati glavu pokušavajući da shvate u čemu je stvar. Šta je to što je ženama toliko nejasno?
Kao jedno, nejasno im je kako to da će muškarac s toliko strpljenja proučavati uputstvo za upotrebu komplikovane spravice koja mu nije neophodna, a nikako da nauči sasvim jednostavne komande za veš-mašinu ili kako da ispeče pile umesto da ga spali. Druga nejasna stvar je – kako to da će on toliko vremena da posveti jednoj spravici, i toliko strpljenja, a znatno manje će razmišljati o odnosu s partnerkom i kako da taj odnos bolje funkcioniše. U čemu je tajna?
Što se nerazumevanja nekih jednostavnih kućnih aparata tiče, muškarac tu prosto nije zainteresovan da nauči da ih koristi. Ti aparati nisu dovoljno komplikovani da bi predstavljali izazov, a obavljanje kućnih poslova nije nešto što muškarcu tek tako padne na pamet – ni tu nema nekog izazova, samo su naporni i nezanimljivi. Mada, nisu ni muškarci neosetljivi; ako želite da on uključi veš-mašinu i opere veš, recite mu da vam je potrebna njegova pomoć, precizno mu objasnite šta treba da uradi i zamolite ga da to i učini – vrlo je verovatno da će tako i postupiti.
E, sad, što se tiče toga zašto je u stanju (bar naizgled) da provede više vremena "provaljujući" kako funkcioniše nova igračka nego razmišljajući o svom odnosu s partnerkom, pa, ta nova kamera će i kroz godinu dana biti ista. Neće menjati raspoloženje, neće menjati zahteve – funkcionisaće na potpuno isti način nakon godinu dana kao i kada je počeo da je proučava. A to mu uliva osećaj sigurnosti, što mu se jako dopada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.