U trendu

Zašto privlačite emocionalno oštećene momke koji vam slamaju srce?

Nepisano je pravilo da ćete najčešće privući osobe slične sebi, kada je reč o romantičnim vezama.

Međutim, koliko često vam se dogodilo da ljudi oko vas misle da ste i pametni i lepi, a da uvek privlačite pogrešne muškarce? Koliko god izgledali savršeno na prvu ruku, svi oni na kraju otkriju svoje plavo lice, a vi kao da na sebi nosite majicu sa natpisom „volim emocionalno oštećene momke“.

Zapitali ste se najmanje jednom zašto se uvek vama dešava da muškarac kog privučete bude „oštećena roba“. Ako ne želite da i vaša sledeća veza bude sa takvim momkom.

VAŠA LAKA DOSTUPNOST JE ODGOVORNA

Drugi razlog zbog kog vas zaobilaze dobri, a obleću oko vas loši momci je taj što izgledate previše dostupno. Pod dostupnošću, mislimo na to da omogućavate svakom da vam se približi. Možda bi se moglo reći da ste suviše tolerantni, i mada je tolerancija dobra osobina, trebalo bi da postavite malo više standarde. U suprotnom, stvarate atmosferu u kojoj svako može prema vama da se ponaša loše.

NISTE POSTAVILI ODGOVARAJUĆE GRANICE

Ukoliko sa željom da ne uvredite momka koji želi da bude sa vama u vezi, niste postavili dovoljno čvrste granice, šanse su da će se on ophoditi prema vama kako hoće. Granice služe kako bi vas zaštitile, i ujedno vas podsetile da niko nema pravo da se ponaša prema vama bez poštovanja. Bez njih nikad nećete znati kako da se zauzmete za sebe i trpećete nepravdu. Takođe, kada uspostavite granice, morate biti spremni da po pitanju njih ne pravite kompromise.

NEMATE JASNU PREDSTAVU O TOME ŠTA TRAŽITE KOD MOMAKA

Ponekad je razlog tome što privlačite loše momke taj što jednostavno nemate predstavu o tome šta želite od muškarca sa kojim ste u vezi. Sa ovakvim stavom, laka ste meta emocionalno oštećenih momaka. Možda se plašite da ćete na kraju ostati sami, bez ikog, što može da bude razlog da svakog uzimate u obzir, iako ne bi trebalo. Koliko god vam strašno izgledala priča o usedelici i njenim mačkama, strašnije je biti u emocionalno iscrpljujućoj vezi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar