Zašto su kuvari privlačni ženama?

Verovatno ste primetili koliko je Džejmi Oliver simpatičan ženskom svetu; i ne samo Džejmi Oliver – svaki kuvar koji je imao svoju emisiju, a da je pri tom i izgledao koliko-toliko dobro ili delovao simpatično, bio je i jeste popularan među ženama. Tu se muškarac koji ne kuva, naravno, upita: a šta je to na kuvarima što je ženama toliko privlačno? Pametni muškarci će to i da pitaju neku prijateljicu. Neke od njih će priznati da fantaziraju o tome da im taj-i-taj kuvar spremi fantastičnu večeru, potom da strastveno vode ljubav (ako je toliko spretan i maštovit u kuhinji, one podrazumevaju da će takav biti i u krevetu), a nakon toga da im on spremi visokokaloričan desert fenomenalnog ukusa. Može li to da se svede na "dobar u kuhinji, znači, i odličan ljubavnik" ideju? Da li je u tome stvar? Ne baš.
Tačno je da će velik broj žena pretpostaviti da je dobar i maštovit kuvar koji uživa u jelima koje sprema, a još i više u zadovoljstvu onih koji ta jela konsumiraju, istovremeno i pažljiv i maštovit ljubavnik, ali ne radi se samo o tome. Ideja o muškarcu koji je spreman da dosta vremena i truda provede spremajući ukusna jela za sobom povlači još neke ideje. Recimo, da neće insistirati na tome da mu žena, kad umorna dođe s posla, spremi večeru – već da će je spremiti on, što znači da je voljan i spreman da deo kućnih poslova preuzme na sebe. Posle ručka ili večere koju je spremio sa zadovoljstvom, neće ga mrzeti ni da opere sudove, neće gunđati ako je njegov red da izbaci đubre, pomagaće u sređivanju stana… Da, biće i dobar i nesebičan ljubavnik koji ne gleda samo na sopstveno zadovoljstvo, već posmatra kao pitanje časti da i njegova partnerka uživa.
Naravno da ne mora da znači da će muškarac koji ume i voli da kuva da bude ovakav, niti da su svi profesionalni kuvari takvi. To je, na kraju krajeva, ipak fantazija – fantazija žene koja želi da se neko i o njoj pobrine, i to ne samo tako što će donositi novac u kuću i eventualno otići u nabavku namirnica – i još, kao bonus, uz gunđanje povremeno izbaciti đubre.
Dakle, kad vidite ženu da fantazira o nekom poznatom kuvaru i o vezi s njim, radi se o tome da uz sebe želi pažljivog muškarca pored koga će povremeno moći da se u potpunosti opusti i da se prepusti uživanjima koja joj on priređuje (ne brinite, neće sav kućni posao konstantno svaljivati na njega – većina žena voli da se brine o onima koje vole). Razmislite, ako ste u vezi sa ženom koja ima takve fantazije, šta je to što njoj u vezi s vama nedostaje – zaista nije neophodno da postanete majstor kuhinje, samo da je malo više mazite i pazite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.