Zbližavanje s voljenom osobom tokom praznika (2)

Pretpraznično vreme i vreme praznika ume da bude prilično stresno i haotično, naročito jer od tog vremena zahtevate da sve bude savršeno i opuštajuće – nije nikakva retkost da baš tad dođe do žestoke svađe među partnerima. Da se to ne bi i vama desilo, juče smo naveli nekoliko predloga kako da ostanete bliski tokom praznika, a danas navodimo još nekoliko – upotrebite one za koje smatrate da odgovaraju vama i vašem partneru ili partnerki.
Pošto je praznično vreme tradicionalno i vreme za liste želja, iskoristite to da jedno drugom sastavite listu želja u vezi s vođenjem ljubavi – to bi mogla da ispadne zabavna igra, plus je nekima lakše da na takav način komuniciraju nego da licem u lice, naglas, saopšte o čemu fantaziraju. A nije ni naročito bitno na koji način saopštite svoje želje voljenoj osobi, dokle god uspete da joj ih prenesete bez nametanja.
Nađite bar malo vremena koje ćete provesti ludirajući se zajedno. To je sjajan način za zajedničko opuštanje, kao i za to da pokažete poverenje koje osećate jedno prema drugom – ukoliko niste u stanju da se ludirate pred osobom koju volite više od svih drugih, pred kime jeste?
Ukoliko ćete biti na nekom većem slavlju, u nekom trenutku povucite voljenu osobu u stranu i nazdravite zajedno – mini-zdravica, samo za vas dvoje. Taj trenutak intime će vas dodatno zbližiti, naročito ako je u pitanju veće slavlje tokom kojeg ste više puta bivali razdvojeni ili među svim tim svetom niste imali vremena jedno za drugo.
Zajednička proslava praznika uopšte ne mora da bude ništa skupo ni glamurozno. Umesto toga, možete naručiti nešto jednostavne hrane ili je sami spremiti, i uz vino i muziku koju oboje volite zajedno, bez ikog sa strane, proslaviti praznik. Ako tako poželite, u toku slavlja ne morate da nosite ni odeću, ili možete nositi jako malo odeće (pod pretpostavkom da su prostorije dovoljno zagrejane za tako nešto).
Iskoristite i tehnologiju, ukoliko vas pretpraznična gužva razdvaja tokom većeg dela dana ili čak na nekoliko dana. Redovno razmenjujte porukice, mejlove, razgovarajte, ukoliko imate priliku, u isto vreme gledajte isti film… To sve može da doprinese osećaju da ste zajedno čak i ako ste fizički razdvojeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.