U trendu

Zbog ovih 5 muških grešaka u seksu, žene najčešće ostanu razočarane

Većina muškaraca teško suočava s problemima u seksu, ali tek mali broj odlazi na terapiju, pa i zajedno s partnerkom. I dok na seksualnoj terapiji misli da će naučiti neke nove tehnike i trikove kako zadovoljiti svoju partnerku, vještina koju je usvojio nije ono što uzrokuje glavni problem, piše Psychology Today.

Verovatno je uzrok nešto sasvim drugo, najčešće su to predstave o tome kako bi odnos trebalo izgledati, objašnjava seksualna terapeutkinja Laurie J. Watson.

Ovo su neke od najčešćih grešaka s kojima se suočavaju:

1. Misli da njena manja želja za seksom znači to da je on neatraktivan i da je ne privlači dovoljno 
Kad muškarac vidi lepu ženu, njena privlačnost budi u njemu seksualnu želju, a buđenje želje znači da on može doživeti i (delomičnu) erekciju.

Ali kad žena ugleda privlačnog muškarca, bilo da joj je on partner ili neko drugi, vrlo retko će da oseti trenutnu toplotu ili seksualnu uzbuđenost. Umesto toga, ona će mu reći da dobro izgleda. Muška seksualna želja je ukorenjena u njegovom telu, dok ženama treba puno više stimulansa koji dolazi iz – njene mašte. Zato joj samouvereno zavođenje pomaže da se pripremi za taj trenutak i „izgradi“ seksualnu fantaziju.

2. Frustracija zbog njenog sporog zagrevanja
Razlika između uzbuđenja kod muškaraca i žena je razlika između gasnog roštilja i roštilja na drveni ugalj. Da, i žene bi  volele da se odmah uključe, ali u većini slučajeva njihova fiziologija jednostavno neće dopustiti tako brzo zagrevanje. A ako je svesna vaše frustracije ili razočaranja, uzbudiće se još teže. Zato uzmite vremena i uživajte u sporom „sagorevanju“.

3. Verovanje da dobar seks zavisi od njegove izvedbe
Itekako se može narušiti intimnost s partnerom ako se žena preterano brine o partnerovoj erekciji i koliko će ona dugo potrajati. Ako se muškarac bori s erekcijom, on će se morati povući u sebe i skoncentrirati se kako bi dostigao vrhunac – ali taj mentalni fokus ga može učiniti udaljenim i nepovezanim s partnerkom, i u emocionalnom i u fizičkom smislu. Da bi je muškarac uverio da ostane „prisutna“, važno joj je šaputati na uho koliko je želi i koliko ga napaljuje. Ako je erekcija spora ili slabi, to treba iskoristiti kao interval da se njeno telo ponovno uzbudi.

Ako je problem u preranoj ejakulaciji, partnerki valja reći da ne možete kontrolisati brz vrhunac jer je tako seksi. I zapamtite, oralni seks može biti izvrsna zamena za seks.

4. Prebrzi prelazak na genitalni dodir
Jednom kad muškarci shvate koliko vremena treba da se žena uzbudi, želeće da počnu taj proces što pre. Budući da vole da im se genitalije direktno stimulišu, pretpostavljaju da bi i njihova partnerka cenila isto. Međutim, ako joj se ne omogući da se psihološki pripremi, rana stimulacija neće je uzbuditi. Umesto toga, treba provesti neko vreme ljubeći je i masirajući joj celo telo.

5. Stimulisanje njene vagine umesto klitorisa
Ono što muškarac osjeća na svom penisu, žena neće osetiti u vagini nego na klitorisu. U vagini će ugodan osećaj nastati istezanjem i pritiskom. Zato muškarci moraju upamtiti da je klitoris, a ne vagina središte njenog seksualnog svemira.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.