U trendu

Želite da čekate do prve bračne noći

Danas je sve ređe da neko želi da sačeka sa seksom do prve bračne noći, ali i dalje ima onih koji ne žele intimne odnose pre braka, i to je želja koju treba poštovati, i koje se ne treba stideti niti je skrivati.
Nažalost, to često nije nimalo lako. Mada se mnogi neće upustiti u seksualne odnose baš na prvom sastanku, uglavnom se podrazumeva da će, nakon što izvesno vreme prođe, biti i intimnih odnosa, i mnogi neće želeti da prihvate da čekaju do braka. I to je njihovo pravo, baš kao što je pravo onih koji žele da čekaju da se ne upuste u (još uvek) neželjene odnose.
Šta ako vi želite da čekate do braka? Ako su vas do sada ostavljali čim za to saznaju? Nemojte se stideti svoje želje; ona nije ništa sramotno. I nemojte je skrivati. To je lakše reći nego učiniti, jer svi mi nagonski skrivamo ono za šta mislimo da bi nekog ko nam se dopada moglo da odbije od nas, ali da bi veza zaista mogla da funkcioniše, neophodno je biti iskren – i, u principu, dobro je biti s osobom koja deli naša uverenja kad se o bitnim stvarima radi, a vama je bitno da u intimne odnose stupite tek nakon venčanja.
Ne kažemo da o ovakvoj želji osobu s kojom izlazite treba obavestiti već na prvom sastanku. Kada ćete to tačno uraditi je na vama, a dobro bi bilo da to ne bude baš odmah, kao i da ne čekate baš onaj nezgodan trenutak kad se vas dvoje mazite na kauču i stvari postanu baš "zagrejane". Hoće li vaša iskrenost odbiti potencijalnog partnera ili partnerku (da, ima i muškaraca koji veruju u čekanje na prvu bračnu noć)? Moguće je da hoće, to već znate iz ličnog iskustva, ali time samo odbijate od sebe osobu koja ionako nije za vas, jer joj je neprihvatljivo nešto što je vama izuzetno bitno.
U principu, važne stvari za uspešnu vezu su da znate šta hoćete, da se ne ustežete da to i tražite, i da se ne zadovoljite manjim od onoga što vam je zaista bitno. Dobar deo vremena provedemo pokušavajući da i sami dokučimo ono prvo, zatim da sprovedemo u delo ono drugo, i neretko, umorni od čekanja, pokleknemo na trećem. Nemojte pokleknuti! Ako se zadovoljite manjim od onoga što vam je bitno, nećete biti srećni, a na duge staze neće biti srećna ni voljena osoba, niti će vam veza, to jest brak, opstati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.