U trendu

Želite da poboljšate svoj seksualni život? Par gutljaja ovog pića čini čuda, tvrdi lekar

Dr. Karan Rajan — hirurg iz Nacionalne zdravstvene službe Ujedinjenog Kraljevstva i TikToker— ističe potencijalnu vezu između ispijanja kafe i doživljavanja intenzivnih orgazama. Dr. Rajan je izneo hipotezu dok je prošle nedelje odgovarao na dve tvrdnje TikTokera o kofeinskom seksu, prenosi New York Post.

‘Upravo sam saznala da ako pijete kafu pre seksa, ona pojačava vaš orgazam za 50%’, rekla je jedna žena. Druga je žena popila tri šoljice espresa pre seksa. ‘To je bilo divlje’, zaključila je, implicirajući da je kofein učinio svoje. Dr. Rajan je objasnio da u malim dozama kofein ima vazokonstriktorni efekat, odnosno sužava krvne sudove. Ali, u većim dozama ima vazodilatacijski efekat, što znači da širi krvne sudove i poboljšava protok krvi.

Zatim je opisao kako dotok krvi u genitalije utiče na orgazme i uzbuđenje. ‘Što je bolja vaša cirkulacija, to je veći protok u vašem erektilnom tkivu’, rekao je, ‘Zato je veća verovatnoća da ćete doći do stanja uzbuđenja koje priprema pozornicu za veliki orgazam’. Dr. Rajan je dodao da stimulišući efekti kofeina mogu povećati fokus, otkucaje srca i budnost, podstičući ljude da budu aktivniji.

@dr.karanr

Coffee = better hanky panky @Julia Grandoni @Alexx

♬ original sound – Dr Karan Raj

U svom jednominutnom TikToku, koji je skupio preko 2 miliona pregleda, citirao je istraživanje na životinjama koje sugeriše korelaciju između kofeina i seksa. Pozvao se na studiju objavljenu 2005. u časopisu Pharmacology Biochemistry & Behavior. ‘Ženke pacova kojima je davan kofein učestvovale su u više seksualnih odnosa’, rekao je o studiji, dodajući, ‘Nema pravih istraživanja o tome može li se to proširiti na genitalije ljudi’.

Podstaknuo je ljude da sprovode sopstvena istraživanja. ‘To se zaista čini kao prilično benigni eksperiment, pa učinite šta god da je potrebno kako biste pokrenuli svoj erogeni čamac’, rekao je.

Pratioci dr. Rajana su poslušali njegov savet. ‘Radim ovo već neko vreme’, napisao je jedan. ‘Ne samo da osećam da bi istraživanje na ljudima bilo lako sprovesti, nego bih takođe voleo da volontiram’, dodao je drugi.

Kafa ima i nekoliko dobrobiti koje nadilaze spavaću sobu. Jedno istraživanje pokazalo je da nas samo gledanje kafe može učiniti budnijima. Drugo je otkrilo da ljudi koji svakodnevno piju kafu žive duže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)