U trendu

Želite kavaljerske gestove

Ima dama koje bi volele da se muškarci ponašaju kao kavaljeri, ali ne znaju kako svom dragom da objasne šta žele od njega a da se on ne uvredi, ili da ih grubo ne odbije. Zapravo, i nije toliko teško – samo je potrebno bez optužbi i dovoljno jasno im reći kakvo ponašanje cenite.
Na kakve kavaljerske gestove mislimo? Na one na koje se danas maltene zaboravlja, osim u vidu nečeg zabavnog za film, kao što je pridržavanje vrata dami, otvaranje vrata automobila umesto dame, čekanje da ona prva prođe, pomaganje u oblačenju kaputa, pridržavanje stolice, davanje komplimenata za izgled…
Neki će na ovo reći da su to zastarele stvari, da danas nikoga za to nije briga. Tačno je da postoje muškarci kojima se ovakvi gestovi čine besmisleni, kao i oni koji veruju da će ih žena poštovati jedino ako "lupaju šakom o astal", a ukoliko se ponašaju kao kavaljeri, ispašće budale. A tačno je i da postoji veliki broj žena kojima ovakvi gestovi nisu nimalo bitni ili im deluju smešno i besmisleno. Međutim, i dalje ima dama koje cene kada se muškarac ponaša kao gospodin, pa ako takvu damu želite pored sebe, ne bi bilo loše da usvojite postupke kavaljera.
Ukoliko vi želite da se vaš dragi tako ponaša, a on to ne čini, šta da učinite? Nemojte ga optuživati, jer je moguće da on jednostavno ne zna šta vi želite od njega. Takođe, nemojte uopšteno smatrati da se on ne ponaša kao kavaljer niti mu prigovarati da se ne ponaša kao kavaljer, jer onda neće znati šta vi konkretno od njega želite. Umesto toga, skrenite mu pažnju na gestove koje cenite. Recimo, kažite mu da vam se dopada kada muškarac otvori vrata ženi i pusti je da uđe prva, ili da, kada provede dosta vremena doterujući se, žena voli da joj muškarac pruži kompliment. Vaš dragi želi da vama bude lepo s njim, tako da je vrlo verovatno, ako mu konkretno kažete šta je to što želite od njega, a ne tražite mu da vam skine Mesec s neba, da će se potruditi da vam udovolji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar