U trendu

Želju prenose ljubljenjem

Neki veruju da sve znaju o ljubljenju, neki da uvek može da se nauči i nešto novo, a neki smatraju da, ako vama i voljenoj osobi lepo ide i uživate u ljubljenju, zaista nije neophodno da znate raznorazne podatke o tome kao da ćete učestvovati u nekom kvizu. Ipak, nađe se ponekad neki podatak koji može da deluje zanimljivo.

Neka istraživanja su nedavno pokazala da muškarci, kada ljube partnerku otvorenih usta (francuski poljubac, filmski poljubac…), na taj način voljenoj osobi prenose izvesnu količinu testosterona, muškog polnog hormona. Da li to znače da oni žele da njihova draga bude muževnija? Naravno da ne. Dobrim delom, testosteron je taj koji povećava libido, pa naučnici smatraju da bi muškarci mogli instinktivno da pribegavaju ovom postupku onda kada bi voleli da povećaju seksualnu želju svoje partnerke, da je navedu da se ponaša malo intenzivnije.

Naravno, nije to jedini razlog zbog kojeg će muškarac ljubiti voljenu osobu na taj način – tu je i izražavanje sopstvene želje, plus i uživanje u takvom načinu ljubljenja. I, da ne bude zabune, ne radi se ni o kakvom svesnom pokušaju manipulacije partnerkom, niti može da se radi, jer ovaj podatak o prenošenju testosterona prilikom ovakvog ljubljenja definitivno nije poznat baš svakom muškarcu koji se ljubi na takav način; zapravo, većini to nije poznato, tako da ne može ni da bude reči o nekom pokušaju manipulacije.

Da li vam je ovaj podatak bio neophodan za dobro ljubljenje i uživanje u njemu? Teško. Ali, ako vam se nekad desilo da vam poraste intenzitet seksualne želje nakon što se s dragim intenzivno ljubite otvorenih usta, možda vam je interesantno da znate da tu, eto, radi malo (bio)hemije. I da bi vaš dragi verovatno voleo da stvari budu malčice intenzivnije.

Uživajte u ljubavi, i u ljubljenju i nežnostima s voljenom osobom!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.