U trendu

Žene obožavaju muškarce sa ovakvim telom, da li ste i vi među njima?

Često se vrše istraživanja na temu muško-ženskih odnosa. Svaka za cilj ima nešto drugo, a jedna, koja je sprovedena među ženama u ranim 20-tim godinama, imala je za cilj da sazna šta je to što im se najviše dopada na muškarcima.

Ono što je bilo potrebno da ispitanice urade jeste da ocene izgled muškaraca ocenom od 1 do 7. Rezultati će vas možda iznenaditi.

Isklesana tela

Studentima su pokazane fotografije 200 muškaraca bez majice, a prikazana su samo tela, bez lica. Svi muškarci sa fotografija su takođe bili polaznici univerziteta. Šezdeset muškaraca je stalno pohađalo teretanu, a 130 redovne školske treninge. Svih 160 ispitanica je izjavilo da im se više sviđaju „isklesana“ tela muškaraca koji redovno posećuju teretanu, stoji u studiji naziva „Proceedings of the Royal Society B“.

Autor studije Aron Lukaševski je izjavio ono što smo u principu svi znali:

“Naravno da žene jake muškarce smatraju najprivlačnijima, za to nam ustvari nije bila potrebna nauka”, kaže on i dodaje da nijedna žena ne voli „slabije“ muškarce.

Autori studije smatraju da jaka tela oduvek povezivana sa zdravljem i mogućnošću muškarca da preživi i brine o sebi. U modernim vremenima to može da se prevede kao uspeh na poslu i pokazatelj da muškarac može da brine o porodici i da je zaštiti. Dodaju da ovi rezultati ne moraju da se odnose na sve žene, jer se ispitivanje sprovodilo samo među studentima, a rezultati bi verovatno varirali da se istraživanje sprovodilo na različitim krajevima sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.