Žene otkrile svoju „najprljaviju“ tajnu: Evo koliko često masturbiraju i najviše vole da rade ovako

Dok je za muškarce priča o samozadovoljstvu sasvim normalna i uobičajena, za žene je situacija sasvim drugačija.

Brojna istraživanja pokazuju da više od 80 odsto žena ima problema da doživi orgazam samo na osnovu klasičnog seksa sa penetracijom, odnosno bez dodatne stimulacije.

Ovo je bitno, jer mnogi smatraju da ženska masturbacija može da poveća šanse za orgazam tokom vođenja ljubavi sa partnerom.

Osim toga, postoje i predrasude o tome da učestalost samozadovoljavanja utiče na kvalitet seksa sa partnerom.

Istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 žena je pokazalo da žene u proseku, masturbiraju jednom u dve nedelje, kao i da sa partnerom imaju seks dva puta nedeljno.

Skoro sve anketirane dame su rekle da tokom samozadovoljavanja stimulišu klitoris, ali svega nešto više od 50 odsto njih je priznalo da to radi tokom seksa sa partnerom.

Oko 53 odsto dama koje tokom masturbacije preferiraju određen položaj tela i 48 odsto dama koje koriste analnu stimulaciju tokom samozadovoljavanja, to redovno ponavljaju i za vreme partnerskog seksa.

Takođe, 38 odsto dama koje su imale seksualne fantazije i 36 odsto njih koje su tokom masturbacije koristile seksi igračke poput vibratora, to su radile i tokom vođenja ljubavi sa partnerom.

Iako ne postoje podaci da frekventnost masturbiranja utiče loše ili pozitivno na seks sa partnerom, istraživači napominju da je istraživanje dokazalo da što je veće poklapanje između ženske masturbacije i partnerskog seksa, veća je šansa da dame reše svoje probleme sa dostizanjem orgazma, piše Objektiv.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.