Žene prosto „otkidaju“ za ovakvim frajerima – evo i zašto

Brade u poslednje vreme sve češće krase muška lica i nosi je sve više frajera. Osim što daje dodatnu dozu muževnosti, nedavno istraživanje je pokazalo i da žene više privlače muškarci koji imaju bradu od onih koji je nemaju, prenosi BrightSide.

Istraživanje je sproveo dr. Dikson, psiholog sa Univerzitetu u Kvinslendu, na uzorku od oko 8.500 žena od kojih se zahtevalo da ocenjuju fotografije muškaraca po tome koliko su im privlačni i po tome da li smatraju da su osobe za kratkoročan ili dugotrajan odnos.

Većina žena ocenila je bradate muškarce atraktivnijima i boljim izborom za dugu vezu, dok su muškarci s manjom bradom ili bez nje ispitanicama bili privlačni samo za afere ili kratke veze.

Razlog je, kako tvrde rezultati istraživanja, to što žene prirodno više privlače karakteristike koje odaju visok nivo testosterona. Drugim rečima, takav izgled na žene ostavlja utisak zrelosti. Takođe, prema rezultatima istraživanja, žene se uz takve muškarce osećaju sigurnije i čini im se da pored sebe imaju nekoga ko je snažan i ko može da zaštiti njih i porodicu.

Osim brade, karakteristike koje muškarca fizički čine privlačnim su i dubok glas i naglašena vilica, što su takođe dva pokazatelja visokog nivoa testosterona kod muškaraca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.