U trendu

Žene se izjasnile koliko po njima traje prekratak seks, a ovo je idealna mera za njihovo zadovoljstvo

Naime, veliko istraživanje sprovedeno preko interneta na više od 3.800 seksualno aktivnih muškaraca i žena pokazalo je da zaista postoji nešto što bismo nazvali “prekratko”, “predugo” i “idealno”.

Otkrilo se da žene u proseku žele da seks traje 25 minuta i 51 sekund, odnosno – to je idealna mera za njihovo zadovoljstvo.

I dok se može pretpostaviti da bi muškarci na to odmahnuli rukom, čini se da se i oni slažu jer preferiraju upravo toliku dužinu same penetracije – od oko 25 minuta i 43 sekunde.

Ali, studija je otkrila i da muškarci često nisu objektivni što se tiče prosečnog trajanja akcije u krevetu pa često precenjuju koliko je seks trajao.

Stvarne brojke u suprotnosti sa očekivanjima

Kod 27 posto ljudi seks u proseku traje od tri do sedam minuta, za 18 posto njih užitak je neprekidan od sedam do 15 minuta, dok tek 12 posto parova kaže da im seks, odnosno sama penetracija, traje od 15 minuta do nekoliko sati.

Kao glavne “krivce” za to navode muškarce, premda se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se seksualno uzbuđenje ne može kontrolisati duže od minut. Više od 90 odsto žena ne može da doživi orgazam u roku od dva minuta, pa je u takvom seksu njihovo zadovoljstvo definitivno zakinuto.

Većina žena u studijama odgovara da im je prekratko sve što traje kraće od pet minuta, dok su nešto “blaže” kod procenjivanja onog što je predugo – za većinu je to seks koji traje duže od pola sata.

Ipak, ti podaci ne bi trebalo da deprimiraju muškarce, ističu istraživači, zbog toga što će žene zanemarivanje predigre, neiniciranje seksa i posvećenost isključivo genitalijama doživeti kao veći prestup i grešku partnera od same dužine odnosa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar