U trendu

Žene su postale izbirljivije nego ikad: Ništa ispod 185 cm ne dolazi u obzir

Razlika u visini u ljubavnim odnosima jedna je od gorućih tema i problema. I dok jednima smeta kada je partner niži, drugima je to potpuno u redu. Čini se da je razlika u godinama prihvatljivija od visine ispod 185 centimetara, ako je suditi po istraživanju jedne aplikacije za upoznavanje.

„Nekoliko muškaraca je na TikToku i Jutjubu objavilo je video snimke u kojima objašnjavaju da visina ispod 175 ili 180 centimetara ne čini muškarca automatski lošim romantičnim partnerom. Žene privlače visoki muškarci zbog evolucijskih, bioloških i društvenih razloga“, rekla je Abigejl Lou, osnivač i direktorka centra specijalizovanog za kognitivnu bihevioralnu terapiju.

Zašto žene vole visoke muškarce

„Evolucijski ili biološki modeli bi rekli da je visina povezana sa zdravljem i snagom partnera ili da je, sociološki govoreći, povezana sa snagom, moći, sposobnošću da bude jak“, dodala je.

Lou je primetila da bi nametnute polne uloge i dostupnost resursa mogli da budu faktori zašto žene imaju tendenciju da vole više muškarce. Žene koje zavise od muškarca zbog novca obično nisu toliko izbirljive u pogledu izgleda kada traže romantičnog partnera, a Lou je kao primer ukazala na žene iz razdoblja 1930-ih, 1940-ih i 1950-ih.

„Muškarci su oduvek davali prednost izgledu nad ženskom karijerom, a ženama u prošlosti karijera nije bila neophodna. Sada, kada žene imaju veći pristup sopstvenim resursima, postale su izbirljivije prema izgledu svojih partnera. Društvo upoređuje ženstvenost s malim, krhkim i sitnim, a muškost sa snagom, moći i dominacijom“, dodaje psiholog, a prenosi Net.hr.

Nikol Mur, ekspertkinja za odnose, ističe da mnoge žene upoređuju visinu sa sigurnošću i fizičkom zaštitom. Mnoge žene su takođe uverene da niži i vitkiji muškarci nisu u stanju da ih zaštitite. Ali svakako izgled ne igra najvažniju i presudnu ulogu u jednom odnosu. Mentalna komponentna, razumevanje, ista interesovanja i pogledi na svet su mnogo  važniji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar