U trendu

Život kao odraz seksualne aktivnosti

Seks je jedan od aspekata komunikacije, koji kao i sve ostale može prijati, lečiti, „renovirati“, osvežavati. Živimo u vreme kada je funkcija seksa ili preuveličana ili, suprotno, potiskivana. S jedne strane možete sebe smatrati najboljim ljubavnikom kome na isti način nema ko da uzvrati, ili pak lošim, te plašeći se neuspeha ne stupate u intimne odnose.

Ukoliko zaista dobro poznajete osobu sa kojom vodite ljubav, možete je naučiti ili vi naučiti kako da postanete najbolji ljubavnik. Ako seks nije na vašoj strani, prvo proverite vaše stavove i uverenja. Često on postaje oblik uzimanja da biste nešto dali, ili obratno, davanja da biste uzeli. U seksu se moramo (ne) kontrolisati (ili našeg partnera), i odbaciti bilo kakve strahove i krivice i eventualna prethodna loša iskustva ili uverenja. Ukoliko vi niste taj koji ima problema u seksu nego vaš partner, nemojte na to gledati kao na njegov/njen lični problem. Problem je zajednički i kao takav zajedno ga morate i rešiti. Najbolja terapija – razgovor.

Ukoliko vam je seks postao dosadan, verovatno ste ga definisali zdravim po emocije, uvek ga kontrolišući. Opasnost, rizik, komuniciranje i zbližavanje, odlična su protivdosada. Ako je seks pak mrtav, on može biti odraz našeg života ili veze koja je zapala u mrtvu zonu igrajući određene uloge, bez hrabrosti da se načini sledeći korak.

Koristiti seks kao oblik kontrole jeste zloupotreba seksa. Ono što zloupotrebimo, može nas zloupotrebiti. Tako može doći do srcelomstva, a kada nam se to jednom desi, naš ego definiše seks, pa i ljubav, kao nešto nevažno presecanjem veze između srca, tj. ljubavi i seksa. Ovakva disproporcija pretvara nas u neživa bića. Ono što se mora jeste da povratimo srce i ponovo ga povežemo sa našom seksualnošću. Ovim ćemo ostvariti obostranu posvećenost u vezi i otvoriti put na kome bismo postali bolji partner, u svakom pogledu. Bez toga, ostaćete nezavisni, asocijalni i uvek bez pravog partnera.

Seks može da utiče na promenu koliko god u lošem raspoloženju, pa i bolovima, bili. Intimnost, ljubav, nežnost, energija, zabava i uzbuđenje u seksu mogu uneti znatno poboljšanje u naš život. Možemo pružiti energiju za kakvom naš partner žudi i otići korak napred u vezi i partnerstvu. Seksualnost je u direktnoj korelaciji sa tim kako se naš život i veza odvijaju. Život je ogledalo seksualnog života, zapravo, šta god da je, uvek ga možemo učiniti boljim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar