Značenje nekih rečenica (1)

Nije uvek sigurno šta je neko mislio kad je rekao to-i-to, a po pravilu, najmanje smo sigurni šta je neko mislio onda kad nam je najviše stalo do jasnoće situacije. Recimo, na ljubavnom sastanku. Zato, evo nekih tipičnih rečenica za sastanke, i šta one najčešće znače.
Voleo/volela bih da ostanem, ali sutra moram rano da ustanem. Najčešće značenje je da je osoba s kojom ste izašli zaključila da vas dvoje ne biste funkcionisali zajedno i sad traži učtiv izgovor da ode. Naravno, to nije uvek slučaj – ako je dva ujutru ili ako odmah usledi predlog za sledeće viđenje s preciziranim danom (vikend, na primer), to što neko hoće da okonča taj sastanak ne mora da znači ništa negativno po vezu. Međutim, ako je veče tek počelo, ili osoba s kojom ste izašli pomene da ne voli kasno da ostaje tek što ste naručili pića, to nije dobar znak. Ipak, gledajte to s vedrije strane: ni vi nećete utrošiti vreme na komunikaciju s osobom s kojom na kraju ništa ne bi ispalo. Uživajte u piću ili večeri – i u ostatku večeri koje ćete imati za sebe.
Baš sam se lepo proveo/provela s tobom. Ovo može da zvuči obično, ali je zapravo prilično intenzivnije od učtivog „bilo je lepo“, i znači da ste se toj osobi dopali i da pokušava da sazna da li se i ona dopala vama. Ako jeste, nemojte biti hladni ni suzdržani. Nije da treba smesta da predložite brak, ali bilo bi dobro da mu/joj jasno stavite do znanja da ste i vi uživali i da biste voleli da ga/je ponovo vidite.
Nisam spreman/spremna za vezu. Skoro svako je bar nekad čuo tu rečenicu. Njeno značenje je: „Nisam zaljubljen/zaljubljena u tebe“. Surovo, ali istinito. Ne nadajte se, kad čujete tako nešto, da je problem u tajmingu, da, ako budete strpljivi, može nešto i da ispadne. Neće. Ta osoba vas ne voli (ne mora da znači da vas je slagala, verovatnije je da traži način da raskine a da vas povredi što je manje moguće, i da je čak i sebe ubedila da nije spremna) – a kad sretne nekog u koga će se zaista zaljubiti, naprasno će biti spremna za vezu.
Sutra pročitajte značenje još nekih čestih rečenica na ljubavnim sastancima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.