U trendu

Znate li kada ženama dosadi seks s partnerom: Istina će vas razočarati

Ako ste s nekim dugo vremena, možda ćete primetiti da morate biti malo kreativnija kada je reč o tome kako, kada i koliko često imate seks. Uobičajeno je osećati da su stvari u vašem seksualnom životu postale pomalo dosadne, ali nova studija tvrdi da taj osećaj može doći mnogo pre kod žene nego kog muškaraca, prenosi Insider.

Studija koju su sproveli britanski istraživači ispitala je 4839 muškaraca i 6669 žena o njihovom stavu prema seksu. Od ispitanih, 15 % muškaraca i 34 % žena izjavili su da nisu imali interesovanje za seks nakon godinu dana veze. Iako su ljudi oba pola otkrili da se osećaju manje zainteresovano za seks, posebno s godinama, žene u vezama su priznale da im se to događa mnogo brže. Zapravo, prema istraživanju, žene su prijavile nedostatak interesa za seks u trenutku kad su bile u vezi duže od godinu dana.

To ide ruku pod ruku s drugim delom studije u kojem se tvrdi da su žene s tri ili više partnera u protekloj godini imale manju verovatnoću da će prijaviti nizak polni nagon od onih koje su imale polne odnose samo s jednim partnerom. Žene su takođe dvostruko češće patile od slabog libida nego muškarci.

Iako se stepeni po kojima su iskusili nedostatak interesa za seks razlikuju, činilo se da su obrazloženja i muškaraca i žena slična. Oba pola kao razlog zašto više nisu toliko zainteresovani za seks s partnerom, naveli du fizičko i mentalno zdravlje, lošu komunikaciju i nedostatak emocionalne povezanosti. Ipak, pozitivna stvar jeste da otvorena komunikacija može pomoći u rešavanju ovog problema u vezama, prenosi Insider.

Parovi koji su imali dobro komunikaciju bili su uglavnom zadovoljniji seksualnim životom. Autori studije su primetili da su njihova otkrića dobar podsetnik da bi partneri trebalo da komuniciraju o svom seksualnom životu i da upravo otvorena komunikacija može da pomogne u jačanju libida.  Kao i kod većine problema u vezi, razlika u polnim nagonima ponekad se može prevladati otvorenom komunikacijom. Postoje mnoge stvari koje mogu uzrokovati nizak libido, ali prvi korak u njihovom rešavanju jeste otvoren razgovor o seksualnom životu, svim problemima ili nedoumicama koje vi i partner imate na umu. Ako to uradite na nežan način, verovatno ćete postići mnogo više uspeha.

Ne postoji normalna količina seksa koji bi par trebalo da ima u bilo kojem trenutku svoje veze; ono što odgovara i vama i vaše partner je jedina prava “količina”. Međutim, kako je pokazala ova studija, to se vrlo često ne poklapa. Stoga, održavanje komunikacije otvorenom, poverenje i razgovori su jedino ispravno rešenje za obostrano seksualno zadovoljstvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar