Znate li kako društvene mreže UNIŠTAVAJU vaš ljubavni život?

Da li ste svesni koliko internet šteti vašoj ljubavnoj vezi? Razmislite koliko ste problema imali sa partnerom upravo zbog društvenih mreža. Virtuelni svet dokazano šteti ljubavnim vezama.

Virtuelni svet je nerealan, a često ga poredimo sa realnim. Mnogi od nas su danas zavisni od interneta. Da li smo uopšte svesni koliko je to loše? Koliko možemo da izdržimo bez mobilnog telefona? Možemo li uopšte bez njega? Najveći deo vremena provodimo na društvenim mrežama.

Evo zašto su društvene mreže loše po ljubavnu vezu:

Svi se prikazuju u savršenom svetlu

Kada pogledamo društvene mreže, vidimo gomilu srećnih i zaljubljenih parova. Da li se pitate kako su oni tako srećni, a vama to nikako ne polazi za rukom? Da li zaista verujete da će srećni parovi imati takvu potrebu da stalno svoju sreću javno prikazuju? Oni koji su srećni neće toliko vremena ni provoditi na internetu. Biće zajedno u realnom svetu.

Nemojte da mislite kako je njihov ljubavni život savršen. Ništa na svetu nije savršeno. Nemojte svoju vezu porediti sa drugim vezama, naročito ne sa vezama u nerealnom svetu interneta.

Stvaraju ljubomoru

Znate i sami koliko virtuelni svet stvara ljubomore. Sigurno poludite kada vidite da se vaš partner dopisuje sa nekom osobom sa interneta ili joj lajkuje slike. Možda i vi radite isto.

Da li vam je održavanje virtuelnih prijateljstava bitnije od vaše veze? Lajkovi, komentari i virtualna komunikacija nisu vredni iskrene i stvarne ljubavi. Nemojte to da zaboravite.

Dovode do otuđenosti

Nedostaje nam stvarna komunikacija. Ljudi izađu u kafić da bi gledali u svoje telefone. To dovodi do otuđenosti. Stvarnu komunikaciju zamenili su: Fejsbuk, Viber, Instagram i druge društvene mreže, kao i sajtovi za upoznavanje.

Da li virtuelni svet zaista može da zameni realni? Zar nije lepše otići sa partnerom ili prijateljima u šetnju, nego se samo dopisivati sa njima? Da li smo zaboravili koje su to čari realnog sveta i odlučili da živimo u nerealnom? Zašto smo se opredelili za nerealni svet? Da li se plašimo ostvarivanja bliskosti? Bliskost sa nekom osobom je nešto što nam svima treba, a mi smo se toga odrekli. Nažalost, nismo ni svesni šta u realnom životu propuštamo.

Napišite komentar