U trendu

3 rase pasa obožavaju decu, ali i društvo drugih pasa

Iako su psi po prirodi životinje čopora, od njihove rase zavisi kako reaguju na druge predstavnike svoje vrste u neposrednom okruženju, a naročito u kućnim, porodičnim uslovima. Ove tri rase nemaju problema sa drugim psima, a i vole društvo dece.

Bigl
Već vekovima, biglovi se koriste kao pomagači u lovu i plen traže zajedno sa drugim psima. Navikli su na to da budu okruženi ljudima i psima i tada se osećaju najprirodnije. U pitanju je druželjubiva rasa, za koju treba očekivati da će steći nove prijatelje (dvonožne i četvoronožne) skoro svaki put kada je izvedete u šetnju. Nisu baš uvek raspoloženi za maženje i blisko druženje, ali predstavljaju dobar izbor za porodicu sa malom decom, jer se sa njima dobro slažu.

Koker španijel
Oni su preslatki na prvi pogled, a vole i da se maze. Ono na šta treba obratiti pažnju je da im treba četkanje i održavanje dlake. Jesu bili lovci nekad, zbog čega vole da budu aktivni i na otvorenom, ali nije im potrebno toliko aktivnosti kao biglovima. Uživaju da budu u centru pažnje i ne smeta im da budu okruženi ni decom ni drugim psima. Nije teško dresirati ih i lako ćete ih navići na skoro svaki dom i okruženje, piše Citymagazine.rs

Sibirski haski
Njima je društvenost praktično u krvi i vole da upoznaju nove pse i učestvuju u raznim aktivnostima sa njima. Gajeni su kako bi pomagali ljudima u Aziji i navikli su na timski rad u ekstremnim uslovima. Prilagođavaju se svakom zadatku koji im date i rado će ga ispuniti, sami ili u društvu, ali očekuju i ponešto zauzvrat. Pre svega, moraju da budu stalno aktivni, dosta se linjaju i vole da laju. U njihovom slučaju, možda je bolje da imate dva haskija od početka i da sve rade u paru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar