U trendu

Kako da umirite najveće lajavce među psima

Pas koji laje ne ujeda je jedna od najvećih zabluda koja vlada o četvoronožnim ljubimcima. Druga je da više laju mali od velikih. Treća velika zabluda je da postoje psi koji ne laju. Dakle, svi psi laju, ali neki su bučniji od ostalih.

Psi laju iz raznih razloga, najčešće zato što su se uzbudili ili su gladni. Međutim, neki na taj način traže da ih izvedete iz kuće, a drugi tako traže pažnju.

Najveći broj pasa, ipak, laje kada su uznemireni – nešto su čuli ili neko stiže. Međutim, postoje psi koji laju samo zato što im je dosadno. Koji god razlog bio u pitanju, komšije nervira svaki pseći lavež.

Jedini spas
Treba otkriti zašto pas laje, a najčešći je razlog želja da privuče pažnju. Jedini spas da pas ne postane lajav je dresura.

Predstavljamo rase koje su najbučnije.

Laju kada su uznemireni, ali i kada im je dosadno.
Patuljasti šnaucer

Ovaj veoma živahan pas sve primećuje i sve ga zanima, zbog čega vlasnici misle da je odličan čuvar kuće. Veoma je sklon lajanju, ali dobra vest je da je ovo izuzetno pametan pas, pa može da se dresira.

Čivava

Svi misle da je ovo najveći lajavac među psima i potpuno su u pravu. Čivava zalaje čim se uplaši, a veoma je plašljiva. Laje od straha kada je sama u stanu, ali i od sreće kada je neko sa njom. Poznata je i kao pas koji najviše uništava nameštaj.

Nemački ovčar

Najpametniji pas je rođen da čuva kuću i vlasnika, ali i da lajanjem javlja kada stiže opasnost. Lako se dresira.

Temperamentan i bučan
Bigl

Bigl laje na sve što mrda i stavra zvuk.
Laje apsolutno na sve što mrda i stvara zvuk. Ovo nije pas za stan, jer ga svako šuškanje uzbudi. Ne samo što će nervirati komšije, več i vlasnika. Bigl mora da stalno ima zanimaciju da bi bio miran.

Baset

Najviše laje kada je srećan, ali kada ostane sam – zavija. Nije fer prema komšijama da ovaj pas živi u stanu i često ostaje sam. Baset mroa da zna ko je glavni i neophodna mu je dresura.

Patuljasti pinč

Veoma je temperamentan, temperamentan i dosadan. Dobar je čuvar, ali je veoam neomiljen u komšiluju. Laje na sve i svašta i neophodna mu je dresura.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.