U trendu

Ovo su najplašljivije rase pasa

Dok su neki psi hrabri i samouvereni, drugi mogu biti skloni strahu i anksioznosti. Evo koje su neke od najplašljivijih rasa pasa.

Čivava

Najmanja rasa pasa na svetu poznata je po svojoj plašljivosti. Njihova malena veličina može ih činiti nervoznima u prisutnosti većih pasa ili nepoznatih situacija. Čivava je izuzetno odan i privržen svom vlasniku, ali može pokazivati sklonost prema prevelikoj sumnjičavosti prema strancima.

Basenji

Basenji je pasmina koja potiče iz Afrike i poznata je po svojoj nezavisnosti i plašljivosti. Ovi psi su vrlo oprezni prema nepoznatim ljudima i situacijama, često pokazujući svoju rezerviranost.

Shih Tzu

Shih Tzu je rasa pasa koja je popularna zbog svoje dlake i simpatičnog izgleda, ali su često skloni anksioznosti. Mogu brzo postati nervozni u nepoznatim situacijama ili kad se susretnu s nepoznatim psima ili ljudima.

Dalmatinci

Dalmatinci su prepoznatljivi po svojim crnim tačkama, ali takođe su poznati po svojoj nervoznoj naravi. Ovi psi mogu biti osetljivi na glasne zvukove i živahne situacije, što ih čini sklonima plašljivosti.

Važno je napomenuti da plašljivost kod pasa često može biti rezultat socijalizacije i vaspitanja. Dobar trening i rani susreti s različitim ljudima i situacijama mogu pomoći u smanjenju plašljivosti kod pasa, piše Index.hr.

Takođe, važno je da vlasnici plašljivih pasa pruže podršku i razumevanje svojim ljubimcima kako bi im pomogli da se osećaju sigurno i samopouzdano u svojoj okolini. Bez obzira na temperament, svaki pas zaslužuje ljubav i brigu svog vlasnika kako bi živeo srećan i ispunjen život.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar