U trendu

Udomljavanje mačaka na „Mrnjau vikendu”

Razigrane, negovane i druželjubive mace dočekaće 24. septembra posetioce Doma omladine u kome će biti organizovan četvrti „Mrnjau vikend” – humanitarna akcija posvećena dobrobiti životinja i njihovom udomljavanju.

Mačke su sa ulice spasli i negovali brojni volonteri, a svaka od životinja pregledana je kod veterinara i naviknuta na život u stanu.

JKP „Veterina Beograd”, najavljuju organizatori, novim udomiteljima će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati mikročipove i vakcine protiv besnila, i obaviti besplatnu sterilizaciju ljubimca kada za to dođe vreme. Brojne firme davaće hranu i drveni posip za mace.

– „Mrnjau vikendi” se organizuju radi podizanja svesti zajednice o problemu napuštenih i nezbrinutih životinja. Taj problem ne nastaje spontano, već zbog neodgovornog vlasništva i gajenja. Neki vlasnici kućnih ljubimaca, kao i divlje samozvane „odgajivačnice”, rešavaju se neželjenih životinja prosto izbacujući ih na ulicu i tim neljudskim činom unesrećuju životinje i stvaraju problem celoj zajednici. Nažalost, ove godine je na ulice Beograda izbačen enormno veliki broj skotnih mačaka i čitavih legla tek rođenih mačića – upozoravaju organizatori iz felinološkog društva „Le petit”.

Smotra namenjena udomljavanju maca trajaće od 11 do 18 časova. Ulaz je slobodan, ali će posetioci imati priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.