U trendu

Zašto vas mačka iznenada ignoriše?

Mačke su nežne, razigrane i vole da se maze, a neretko će vam skočiti i u krilo na porciju maženja. Međutim, što ako vaša mačka iznenada počne da vas izbegava? Da li se u vašem domu pojavio neki problem ili se zasitila vašeg društva?

Ovo su razlozi zbog kojih bi mačka mogla da vas ignoriše:

Došlo je do promene u rutini

Mačke su robovi navika, a nemate pojma koliko se pridržavaju svojih rutina. Čak i najmanje promene mogu ih izbaciti iz ravnoteže i izazvati stres. Te promene uključuju dolazak novog člana porodice ili ljubimca u kuću, preuređenje ili preseljenje u novi dom.

Mogla bi im zasmetati i promena parfema ili deterdženta. Naime, jaki mirisi izuzetno smetaju mačkama.

Mačka se opušta i ne želi da joj smetate

Moguće je da je vašoj ljubimici potrebno malo samoće. Ako vam deluje nezainteresovano za maženje i igru, možda samo želi da se opusti nasamo. Ako je ovo u pitanju, potražiće vas čim se zaželi društva.

Došlo je do pogoršanja mačjih čula

Ako mačka ne može da veruje svojim čulima, postaje nepoverljiva prema celom svetu, pa i prema svom vlasniku. Najbolje bi bilo proveriti s veterinarom ako sumnjate na to da mačka ima problema s čulima.

Mačka je neraspoložena

Baš poput svojih vlasnika, mačke mogu biti neraspoložene i izbegavati društvo. Možda ste vi razlog neraspoloženja jer mačke imaju odlično pamćenje i mogu vam zameriti ako ste se prema njima poneli onako kako im nije odgovaralo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar