Besplatan e-mail softver za mobilni

Za komunikaciju s prijateljima širom sveta u bilo koje vreme i s bilo kog mesta mobilni telefon je idealno rešenje. Međutim, razgovori su poprilično skupi (i pored mnogobrojnih povoljnosti koje se u poslednje vreme nude za roaming režim), a SMS poruke nam ne daju mnogo prostora da se u pisanju rasplinemo onoliko koliko želimo. Zato je elektronska pošta mnogo povoljnije rešenje.
Softver za prijem i slanje elektronske pošte za mobilne telefone nude mnogi proizvođači softvera, a jedno od rešenja naziva se Berggi. Napravila ga je istoimena kompanija i besplatno ponudila preko svog Internet sajta, a može se preuzeti i s drugih sajtova pomoću PC-ja ili direktno na mobilni telefon. Ukupna veličina fajla za preuzimanje je 326 i 323 kilobajta, uz uslov da je softver mobilnog telefona baziran na Symbian S60 platformi (verzije V1 ili V2).
Berggi je e-mail klijent kompatibilan s uobičajenim Webmail servisima i s podrškom za POP i IMAP servere. Omogućava preuzimanje i slanje elektronske pošte pomoću mobilnog telefona, kao i fotografija i drugih podataka poslatih mail-om. Ponuđene su tri varijante programa – kompletna varijanta sa svim funkcijama (oko 650 kilobajta), varijanta koja pored klasičnog prijema i slanja elektronske pošte omogućava transfer e-mail-a sa snimljenim glasom (Voice-to-mail, 326 kilobajta) i varijanta za slanje i prijem fotografija uz elektronsku poštu (Picture-to-mail, 323 kilobajta).
Sve ove varijante preuzimaju se sa sajta kompanije Berggi Inc. U slučaju preuzimanja potpune varijante sa svim opcijama (slanje i prijem elektronske pošte sa attachment-om koji sadrži glasovne poruke ili fotografije), najpre se treba registrovati na sajtu kompanije i otvoriti besplatan nalog. Preuzeta aplikacija se zatim instalira na mobilnom telefonu na uobičajen način pokretanjem Start up-a i (po potrebi) konektovanjem na Internet. Zatim sledi uobičajeno podešavanje, a potom prelaz na aktivno korišćenje. Softver je besplatan, a u dužini poruke možete se slobodno rasplinuti koliko vam volja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.