U trendu

Da li je primalac pročitao vašu poruku?

Poslali ste email. Nema odgovora. Da li ga je neko uopšte otvorio i pročitao? Postoji način da to saznate, a rešenje se nalazi na adresi www.itraceyou.com. Ovaj novi web-servis nudi upravo takvu uslugu, a njegovi tvorci Andre Lessa i Marcos Machado tvrde da radi sa svim email-klijentima, kao i sa webmail-servisima kao što su Yahoo! ili Hotmail. Znači, bez obzira da li korisite mail-server vašeg provajdera ili to radite putem pomenutih servisa, poruka o tome da li je „pismo“ koje ste poslali pročitano ili ne, stiže na vašu adresu.

Usluga je besplatna i dovoljno je samo registrovati se. I mada ovo nije prvi servis ovakve vrste, njegova prednost je u tome što je vrlo jednostavan za upotrebu i što nije potrebno instalirati nikakav dodatni softver. Takođe je bitno i to da poruku ne morate da šaljete direktno sa ovog sajta, već to možete učiniti i koristeći svoj uobičajeni email-klijent.

Što se tiče samog načina praćenja, ovaj servis poruku šalje u HTML-formatu, sa nevidljivim .gif-fajlom skrivenim u telu poruke, preko koga se i odvija proces detekcije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.