U trendu

Mobile World Congress – šta je viđeno (2)

HTC je predstavio modele HTC Legend i HTC Desire s operativnim sistemom Android. HTC Legend je težak kao šleper iako je njegovo kućište izrađeno od aluminijuma. To što je napravljeno iz jednog dela i što je aparat praktično neuništiv ipak se odrazilo na njegovu masu. Uz to, možda je malo "spor" kada se na njemu zavrte multimedijalni sadržaji. Više privlači HTC Desire, telefon koji je iznutra blizanac Google-ovog mobilnog telefona Nexus One, ali je spolja nadograđen Sense-om, novim korisničkim interfejsom, koji je HTC takođe predstavio u Barseloni.
Samsung je predstavio model Wave, mobilni telefon koji koristi operativni sistem Bada. Realno gledano, ovaj operativni sistem je nestabilan, stalno nešto "zapinje", a u browser teško da ćete učitati bilo koju internet stranicu. Prestavnici Samsung-a su ovo pravdali lošim 3G signalom na MWC-u. Ipak, to su sitnice koje će se ispraviti kada telefon stigne u prodaju, a ono što na ovom mobilnom telefonu impresionira jeste njegov fantastičan ekran. Teško da ćete videti neki drugi mobilni telefon s ovako oštrim prikazom slika, živošću boja, reakcijama na pokrete prstiju. Zaista nešto posebno, pa treba s nestrpljenjem sačekati trenutak kada će se finalna verzija telefona Samsung Wave pojaviti na tržištu.
Toshiba je predstavila svoj model GT02. Telefon Toshiba GT02 nije ništa posebno, donosi Windows Mobile 6.5, koji se može nadograditi na Windows Phone 7 Series i izgleda veoma "šminkerski", čak je možda malo elegantniji od iPhone-a. Ipak, softver mu nije ni po čemu poseban, kao ni ekran, pa verujemo da ćemo ga zaboraviti veoma brzo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.