U trendu

Mobilni telefon u obliku automobila

Mobilni telefoni su vrlo često neobičnog oblika, tako da se na prvi pogled uopšte ne može zaključiti čemu služe. Upravo takav slučaj je i s mobilnim telefonima koji nose oznaku A9 AudiTT. Izgledaju kao najobičnije dečje igračke u obliku autića, kakvih ima na stotine po prodavnicama širom sveta. Autići u ovom slučaju ipak nisu obične igračke, već pružaju mogućnost komuniciranja i sve ostale uobičajene funkcije svojstvene savremenim mobilnim telefonima.
Kombinacija brendova proizvođača automobila i mobilnih telefona je već viđena, a Audi je prihvatio tu ideju nakon Jaguar-a, BMW-a i Porsche-a. U ovom slučaju partner mu je mnogo manje poznata kineska kompanija koji proizvodi mobilne uređaje. Na taj način svaki od partnera našao je svoj interes u reklami i privlačenju što većeg broja kupaca svojim proizvodima. Zasad se ovaj telefon može nabaviti samo u Kini, a kako izgleda, na tom tržištu će i ostati (bez ambicija da pređe granice ove velike zemlje). S obzirom na brojnost kineske populacije i najavu niske cene, za proizvođača je to više nego veliko tržište.
A9 Audi TT je minijaturni telefon koji je zgodan za nošenje u džepu. Izrađuje se u crnoj ili beloj boji. I pored malih dimenzija (49 x 110 x 35 mm), njegove karakteristike nisu za potcenjivanje. Nakon otvaranja „haube“, umesto motora ovog auta pojavljuju se ekran i komande za upravljanje mobilnim telefonom. A9 AudiTT ima kolor ekran solidnog kvaliteta, s dijagonalom 2,2 inča i 262.000 boja. Pored toga, on se odlikuje touch screen opcijom. Interna memorija telefona je 10 megabajta, a postoji i mogućnost njenog proširenja memorijskom microSD karticom.
Pored uobičajenih funkcija, ovaj mobilni telefon – automobil ima i mogućnost prepoznavanja rukopisa pri korišćenju ekrana osetljivog na dodir, što znatno pojednostavljuje korišćenje ove opcije i komunikaciju korisnika s uređajem. Ono što je ipak najatraktivnije kod ovog modela jeste njegov simpatičan izgled, s logom oba partnera, koji će sigurno privući pažnju najmlađih korisnika mobilnih telefona. Sigurno se niko neće iznenaditi ni ako i mnogo stariji korisnici izvuku iz džepa ovaj automobilčić kako bi odgovorili na poziv ili poslali poruku. Ako Audi TT ne može da se nađe u garaži, neka se barem smesti u džep ili torbu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar