Muzika na vodi i u njoj

Kompanija Oceanic Worldwide započela je sa proizvodnjom nove linije vodootpornih MP3 plejera. Serija se zove H2OAudio, pri čemu početak naziva iz razumljivih razloga asocira na hemijsku formulu vode. Sam uređaj izgleda kao iRiver iFP-300, kome je pridodato kućište otporno na vodu i pritisak. Koristi se uz slušalice (isporučuju se uz uređaj), koje se mogu spolja priključiti na masku za ronjenje.

H2OAudio MP3 plejer može se koristiti do dubine od 200 stopa (oko 66 metara). Koristi se za reprodukciju MP3 i WMA muzičkih fajlova, smeštenih u memoriju uređaja kapaciteta od 64 do 512 megabajta. Na taj način obezbeđuje se, zavisno od veličine memorije, reprodukcija muzičkih sadržaja CD kvaliteta u trajanju od dva sata do 16 sati. Pri tom se kontrola i podešavanje vrši pomoću spoljnih dugmadi. Uređaj sadrži FM tjuner i rikorder, zvučnike i stereo izlaz, a napaja se baterijama od devet volti, koje obezbeđuju 24 časa neprekidnog rada.

Osim zabave prilikom ronjenja, vodootporni MP3 plejer može se koristiti i u drugim uslovima – pri različitim sportovima na vodi i u njoj. Takođe, pored zabavne, može da ima i korisnu svrhu; na primer, mogu se slušati audio sadržaji sa uputstvima o ronjenju i upotrebi ronilačke opreme (za druge sportove takođe), zatim različite informacije o moru, morskim dubinama i biljnom i životinjskom svetu. To je i zgodan način za učenje ronjenja i drugih sportova na vodi sa snimljenim lekcijama i praktičnim uputstvima.

Linija H2OAudio MP3 plejera sadrži nekoliko modela. Oni su malih dimenzija i simpatičnog izgleda, a razlikuju se po količini memorijskog prostora i ceni. Najskromniji je model DV-64 sa 64 megabajta memorije i cenom od 449 dolara. Model sa 128 megabajta je DV-128 (cena 489 dolara), zatim sa 256 megabajta DV-256 (cena 549,95 dolara) i sa 512 megabajta DV-512 (najskuplji je – 649,95 dolara). Takođe se može kupiti i samo kućište (DV-X) po ceni od 349,95 dolara i u njega smestiti neki već postojeći model MP3 plejera. U svakom slučaju, ovi uređaji će korisnicima omogućiti da omiljenom muzikom ulepšaju svoje trenutke na vodi i u njoj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.