Postoji način za čitanje obrisanih poruka na WhatsApp-u

Ovom metodom snalažljivi korisnici mogu da iskoriste propust aplikacije i da spasu razgovore izbrisane komandom „Delete for Everyone“.

WhatsApp, jedna od najpopularnijih aplikacija za poruke nedavno je izdala funkciju „Delete for Everyone“. Ovo korisnicima WhatsAppa omogućava brisanje poslatih poruka do sedam minuta nakon slanja.

Iako ova nova funkcija mnogima donosi veliko olakšanje zbog mogućnosti „brisanja gafova, gramatičkih grešaka ili neželjenih fotografija“, nju je moguće zaobići na dva jednostavna načina.

Prva metoda je jednostavno citiranje poruke prije nego što se izbriše. Ovaj propust objavio je „The Next Web“ te što je najgore – uopšte se ne radi o bagu već normalnoj funkciji aplikacije. Citiranje poruke nastaviće da prikazuje tekst izbrisane poruke na primateljevom uređaju, učinivši „Delete For Everyone“ prilično beskorisnim.

Druga metoda uključuje pristupanje pređašnjim podsetnicima na Androidu. Korisnici mogu za to iskoristiti aplikaciju kojom dobijaju pristup celom popisu podsetnika, kako bi pristupili tekstu unutar izbrisane poruke.

Kako to funkcioniše?

Na Androidu je dostupna aplikacija pod imenom „Notification History“, koju je moguće skinuti sa „Google Play Storea“. Nakon skidanja i instalacije aplikacije, korisnik bi pretražio izbrisane poruke u podsetniku. Oni koji koriste Launchere poput „Nove“ taj zadatak bi mogli odraditi puno lakše.

– Popisu podsetnika moguće je pristupiti bez potrebe za dodatnim aplikacijama. Prvo dugo pritisnite na Home ekran, a onda tapnite na Widgets > Activities > Settings > Notification log. Tu ćete moći da pristupite beškama unutar sistema – pišu u blogu. – Ono što je u tom slučaju moguće pročitati su prvih sto znakova poruke – zaključuje vodič, a prenosi tportal.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.