U trendu

Samsung Lucido (S7220) – mnogo više nego na prvi pogled

Samsung Lucido (S7220) je jedan od najnovijih mobilnih telefona u dugoj liniji ultratankih mobilnih uređaja iz Samsung-a. Doduše, nije tanak kao i neki njegovi prethodnici, ali je dovoljno tanak da bez problema stane u džep na pantalonama ili košulji, a takođe je i jedan je od najlakših 3G mobilnih telefona koji se mogu naći na tržištu. Pored toga, reč je o mobilnom telefonu prosečne cene, ali s vrlo dobrim karakteristikama.
Ima vrlo dobar oblik i veličinu, nije previše širok, nije predebeo (ni previše tanak), tasteri su dobre veličine i ima velik ekran. Dodatno, u oči upada njegov lep dizajn i metalni okvir koji je otporan na ogrebotine. Tasteri su dobro raspoređeni, pa je zato ovaj mobilni telefon dobar za pisanje poruka. OLED ekran je vrlo jasan i dobro osvetljen, uprkos činjenici da se radi o samo 262K boja, a i dobre je veličine (2,2 inča s visokom QVGA rezolucijom). Ugrađeni akcelerometar, verujemo, ne mora se dodatno objašnjavati, ali za slučaj da vam nije poznato o čemu je reč, on omogućava da se ekran automatski prebaci iz vertikalnog u horizontalni prikaz slike i obrnuto.
Kamera je solidna – 5 megapiskela, autofokus i LED blic. Autofokus ima tzv. Smile-shot mogućnost (slično kao i većina novih Sony Ericsson telefona) pomoću koje automatski slika kada "uoči" osmeh. Ipak kamera se ne može meriti sa Sony Ericsson Cyber-Shot modelima (kao što je to C902). Takođe, postoji mogućnost snimanja video klipova u MPEG4 ili 3GPP formatima, a podržani su i video pozivi. Telefon standardno može da služi kao mp3 plejer koji podržava i sve ostale uobičajene formate: WMA, AAC, AAC+ i e-AAC+. Ugrađena memorija od 110 MB dovoljna je za čuvanje 20 do 30 pesama ili više ako je reč o, primera radi, AAC formatu.
U slučaju da vam je to malo memorije, možete je dodatno proširiti microSD karticama do 8GB. Nema 3,5 mm audio jack, pa ne možete koristiti slušalice koje inače koristete, ali kvalitet zvuka ipak nije loš. Za prenos podataka koristi HSDPA do 7.2 MBps, što je vrlo brza platforma za download i surfovanje Internetom. Ekran se ne može upoređivati s ekranima najboljih "pametnih telefona" danas, ali je u svojoj klasi jedan od najboljih i sasvim dovoljan za surfovanje Internetom. Iznenađenje ovog mobilnog telefona je GPS (zato što za ovu cenu ne očekujete tako nešto). GPS prijemnik radi sa Google Maps sasvim pristojno. Što se tiče životnog veka baterije, on je odličan (što verovatno treba zahvaliti štedljivom OLED ekranu). Samsung S7220 je klasičan telefon lepog izgleda, veoma dobro opremljen i funkcionalan za svoju cenu (oko 250 evra). Može se reći da se trenutno radi o najboljem telefonu u njegovoj klasi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.