U trendu

10 jakih razloga da imate tepihe u svakoj prostoriji

Pored estetskog dojma, postoji još važnih razloga zbog kojih bi trebalo da stavite tepihe u skoro svaku prostoriju.

Dojl Blos, marketinški menadžer firme koja proizvodi paročistače za tepihe, pre nešto manje od 30 godina ustanovio je deset razloga zašto je korisno postaviti tepihe u prostorijama, bilo da je reč o mestu boravka ili rada.

Izgled: Bojama i šarama tepisi ulepšavaju izgled vašeg stana.

Stil: Postojanjem stotina različitih dezena, oblika i boja tepiha stvoreno je hiljade mogućnosti da se ta stavka ispuni.

Izolacija toplote: Tepih može da sačuva toplotu kao važan činilac atmosfere u vašem stanu. Pored toga što stvaraju psihološki utisak topline doma, tepisi zapravo čine fizičku barijeru između vas i hladnoće poda.

Izolacija zvuka: Nekoliko studija utvrdilo je da tepisi imaju važnu ulogu u apsorbovanju zvuka.
Bezbednost: Manje su šanse klizanja po tepihu u odnosu na hod po golom podu. Takođe, padovi su manje bolni kada su tepisi tu.

Smanjenje troškova: Prema navodima američkog Instituta za inspekciju, čišćenje i restauraciju (IICRC), održavanje tepiha je daleko isplativije u odnosu na održavanje podova bez tepiha.

Zdravlje: Tepisi zadržavaju alergene, prašinu i druge potencijalno štetne čestice.

Lakoća higijenskog održavanja: Čišćenje i pranje tepiha lakše je i jeftinije nego pranje podova.

Ekološka održivost: Prema studiji jednog proizvođača, od 55 tona bačenih tepiha, njih 85 odsto reciklirano je u nove, čime je u velikoj meri uklonjena potreba za upotrebom sirovih materijala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar