U trendu

3 genijalna trika s usisivačem koja sigurno dosad niste znali

U domaćinstvu postoje neki saveti i trikovi koji ne samo da štede vreme, nego i rešavaju razne probleme u trenu. Međutim, preduslov za to je sledeći: morate ih znati!

Ako ste prethodno usisivač koristili samo za čišćenje poda ili uklanjanje prašine i prljavštine u stanu, sada ćemo vam otkriti tri genijalna kućna trika koja možete da uradite s usisivačem.

1. Uklonite neprijatne mirise iz tepiha

I tepisi i itisoni zadržavaju loš miris. Ako vaš tepih iznenada zaudara na ustajao ili neprijatan miris, možete ga očistiti usisivačem i malo praška za pecivo kako bi neutralizovali miris. Jednostavno stavite malo praška za pecivo na područje lošeg mirisa ili na ceo tepih i ostavite da odstoji nekoliko sati kako bi se mirisi upili. Zatim jednostavno usisajte prašak za pecivo usisivačem. Važno: u vreme „delovanja“ držite decu i kućne ljubimce dalje od tepiha.

2. Osvežite vazduh u sobi

Želite da osvežite vazduh u sobi pomoću usisivača? Kako bi to uradili, možete jednostavno da stavite nekoliko kapi eteričnog ulja (npr. lavande, limuna ili mente) na vatu i staviti ga u posudu usisivača. Tada se tokom čišćenja poda emitira ugodan, suptilan miris.

3. Popravite udubljenja na tepihu

Ako nameštaj dugo stoji na tepihu, na njemu se mogu stvoriti neugledna udubljenja. Usisivač nam takođe može pomoći da ih uklonimo. Kako? Stavite kocku ili dve leda u udubljenje i pustite da se led otopi. Zbog vode koja se polako odmrzava, udubljena vlakna polako oživljavaju. Kad je kocka leda potpuno nestala, područje se može obrisati, jednom usisati i udubljenje će opet nestati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.