U trendu

3 najmoćnije sobne biljke: Čiste vazduh i vraćaju vam raspoloženje, nabavite ih što pre

Nije novost da je vazduh u zatvorenom prostoru do 5 puta lošijeg kvaliteta od svežeg, spoljnog vazduha.

Toksini koji se nalaze unutar našeg doma mogu da uzrokuju različite zdravstvene tegobe, kao što su glavobolja, vrtoglavica, slabost. Na sreću, priroda je za nas osmislila izvrsne filtre i pročišćivaće vazduha – sobne biljke.

Neke od njih možda već imate u svom domu, a ako namete, sada je pravi trenutak da ih nabavite.

Aloe vera

Lekovita svojstva ove biljke su višestruka. Sadrži 240 hranjivih i lekovitih sastojaka, između ostalog, vitamine C i B, minerale, mangan, cink, bakar i brojne druge. Aloa vera ima snažno antibakterijsko i antigljivično dejstvo, ali zanimljivo je i da savršeno uklanja štetne materije iz vazduha, uključujući i zračenje televizijskog ekrana i monitora. Zato se vrlo preporučuje da je uzgajaju oni koji mnogo vremena provode ispred računara.

Kaktus

Biljke koje su mnogima omiljene, posebno onima koji su po ceo dan na poslu, zbog lakog održavanja. Osim što su zahvalne i atraktivnog izgleda, kaktusi i imaju veliku moć upijanja štetnog elektromagnetnog zračenja i smanjuju koncentraciju isparljivih organskih materija. Ne treba mu čak ni velika doza svetlosti, kao ni vlažnost vazduha.

Fikus

Moćna biljka koja je pravi prirodni filter vazduha od prašine, gljivica i bakterija,a ono što je važno neutralizuje i duvanski dim. Važno je znati da fiksu treba postaviti na izvor svetlosti, a nikako na promaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.