3 prirodna sredstva uz koja ćete očistiti ravnu ploču na šporetu: Zablistaće kao nova

Uštedećete i vreme i novac, a rezultat će vas oduševiti

Ako svakodnevno kuvate, poznato vam je da je šporet neophodno čistiti skoro svakog dana. Međutim, umesto da koristite skupa kupovna sredstva za čišćenje, trošite novac i širite hemikalije po domu, pokušajte da prirodnim sredstvima očistite ploču.

Šporet bi trebalo čistiti samo mekanim krpama i sunđerima, a žice i sprave za struganje bi trebalo izbegavati.

Ova prirodna sredstva za čišćenje prave se vrlo jednostavno, a mi vam predstavljamo tri super mešavine za skidanje mrlja sa šporeta.

1. So i soda bikarbona

U posudi pomešajte kašiku soli sa kašikom sode bikarbone. Dobro izmešajte, pa dodajte kašiku vode i mešajte dok ne dobijete pastu. Dobijenu smesu nanesite na sunđer i njom očistite ploču. Mlakom vodom i čistom krpom pređite preko ploče, a ona će zasijati kao nova.

2. Limun i soda bikarbona

Limun se pokazao kao moćna namirnica u borbi protiv masnoće, a soda bikarbona je neizostavan sastojak kada je čišćenje u pitanju. Šaku sode bikarbone pospite po ploči ili po ringlama, a zatim istrljajte šporet kriškom limuna.

Soda bikarbona će pomoći da skinete masne fleke, a neće izgrebati površinu. Kada ukonite fleke, vlažnom krpom prebrišite šporet da biste uklonili ostatke sode bikarbone i limuna.

3. Alkoholno sirće

Pomešajte alkoholno sirće i vodu u razmeri 1:2 i sipajte u bočicu sa raspršivačem. Ova mešavina odlična je za čišćenje ploče na šporetu i rerne, a možete je svakodnevno koristiti za čišćenje kuhinjskih elemenata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.