3 stvari koje nikako ne bi trebalo da čistite papirnim ubrusom: Možete ih trajno oštetiti

Za čišćenje ovih stvari upotrebite mekše krpe

Papirni ubrusi su veoma korisni u kuhinji, ali postoje predmeti koje nikako ne bi trebalo da brišete ubrusom, jer neke stvari čak možete da oštetite i to trajno.

Evo šta nikako ne bi trebalo da čistite papirnim ubrusom:

1. Naočare

Ako brišete naočare papirnim ubrusom možete izgrebati i oštetiti zaštitni sloj stakla. Za njihovo čišćenje su potrebne posebne, mekše krpe budući da su stakla prekrivena posebnim filmom. Ako ih redovno budete čistili ubrusom, posle nekog vremena ćete videti i ogrebotine.

2. Drveni nameštaj

I prašina i papirni ubrusi imaju abrazivna svojstva što znači da brisanje prašine papirnim ubrusom s drvenog nameštaja može da ostavi površinske ogrebotine. Dakle, oni su pregrubi za takve osetljive površine koje je najbolje čistiti mekom krpom navlaženom sredstvom za čišćenje drvenih površina.

3. Električni uređaji

Grublja tekstura papirnih ubrusa može da ošteti i električne uređaje, naročito staklene površine poput ekrana. Ne brišite ubrusima ekrane televizora, kompjutera, mikrotalasne pećnice, rerne…Ove uređaje najbolje je da brišete krpom od mikrofibera ili vlažnim antibakterijskim maramicama, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.