4 fatalne greške prilikom brisanja prašine: Izbegnite ih i olakšajte sebi muke!

Brisanje prašine sigurno mnogima nije omiljeni posao.

Čini nam se kao da nje konstantno ima, koliko god je čistili.

Ali, ako se već potrudimo i očistimo kuću od prašine, onda treba paziti na neke stvari kako bi prošlo što više vremena pre nego što se ona ponovo nataloži na predmetima u kući. Ovo su četiri najveće greške koje rade skoro svi kad je u pitanju brisanje prašine.

1. Zaboravljate na grejalice i klima uređaje
Tamo se mogu skrivati velike količine prašine, što znači da ćete vi očistiti kuću, a prašina će opet izleteti iz ovih uređaja i nataložiti se na stvarima. Zato je dobro povremeno ih očistiti pomoću usisivača.

2. Brisanje prašine “na suvo”
Prašina će se samo razleteti i premestiti na drugu površinu. Zato neka krpa kojom čistite uvek bude vlažna dok brišete jer će se tako čestice prašine zadržati na krpi.

3. Sprej za poliranje nanosite direktno na nameštaj

Ako to radite na taj način, rizikujete da se na nameštaju stvore slojevi koji će kasnije samo privlačiti prašinu. Umesto direktnog nanošenja na nameštaj, sprej za poliranje najpre nanesite na krpu, pa na nameštaj.

4. Zaboravljate da promenite filter na usisivaču
Filteri su dizajnirani upravo tako da hvataju i zadržavaju čestice prašine. Ako ih ne menjate, prašina se nakon usisavanja neće zadržavati u usisivaču, već će leteti prostorom i skupljati se na nameštaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.