U trendu

4 magične sobne biljke: Stavite ih u spavaću sobu, imaćete više para i ljubavi

Prilikom uređenja doma moramo voditi računa o mnogim stvarima i najsitnijim detaljima ako želimo da u svoj prostor unesemo sklad i harmoniju. Iako dizajneri enterijera tvrde da je lični pečat i ideja ključni za uređenje prostora u kome naša porodica i mi boravimo, feng šui daje neke smernice i pravila za uređenje kuće.

Prema tumačenju feng šuija, uz ove 4 biljke u svom domu privući ćete ljubav, novac i sreću.

Afričke ljubičice

Ovaj cvet je pogodniji za one koji su već u braku, ali doživljavaju privremene poteškoće ili samo žele da ih izbegnu. Ljubičice simbolizuju lojalnost, predanost i naklonost. Sa ovom biljkom u kući nećete se plašiti izdaje.

Bambus

Bambus je idealna biljka po mnogim kriterijumima. Pre svega, lak je za održavanje, a feng šui majstori veruju da privlači pozitivnu energiju.

Uvijena verzija bambusovog stabla privlači uspeh, a za srećnu ljubav i stabilan brak potrebno je da imate dva bambusa i da ih stavite u jednu vazu.

Za više uspeha i novca u kući čuvajte i gajite neparan broj bambusa, idealno bi bilo 3 ili 9 bambusa. Najbolja pozicija za njihovo čuvanje i uzgajanje je levi deo kuće, najviše udaljen od ulaznih vrata.

Orhideja

Ovo je čaroban cvet, koji se u feng šuiju koristi se za pronalazak nove ljubavi.

Ukoliko ste usamljeni iskoristite magiju orhideje i čuvajte jednu u spavaćoj sobi, idealno bi bilo da je držite na noćnom ormariću pored kreveta.

Zlatni bršljan

Ova dekorativna biljka se savršeno uklapa u svaki dom, a upravo zlatni bršljan je savršen za odbijanje negativne energije.

Mrtav ugao u kući ili prazne police idealan su kutak za zlatni bršljan koji odbacuje sve negativnu energiju iz doma, a privlači svetlost, ističu feng šui majstori.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar