U trendu

5 fasinantnih ideja da upotrebite omekšivač za veš

Omekšivač za veš možete koristiti za još nešto sem za pranje veša.

Osvežava prostor

Ako ne želite da trošite novac na kupovinu osveživača vazduha, možete ga napraviti sami – od omekšivača. Bočicu s raspršivačem napunite s vodom i omekšivačem u razmeri 1:3.

Poprskajte tom mešavinom mirisa zavese, tepih i drugu tkaninu kojoj želite da udahnete prijatniji miris. Takođe, možete time osvežiti i unutrašnjost automobila.

Uklanja statički elektricitet

Kako biste sprečili brzo nakupljanje prašine na televizoru ili na plastičnim površinama u stanu, nekoliko kapi nerazređenog omekšivača stavite na krpu za brisanje prašine i obrišite njome željeni predmet. Tako ćete sprečiti stvaranje statičkog elektriciteta koji privlači prašinu i imaćete čist i mirisan nameštaj.

Omekšava četkice i četke za slikanje

Kistovi i četkice za slikanje biće mekši ako ih nakon upotrebe operete u vodi u koju ste nakapali tek nekoliko kapi omekšivača. Budite sigurni da kod sledeće upotrebe više neće biti onako tvrdi i kruti.

Glatkim površinama daje savršeni sjaj

Ako želite sredstvo za čišćenje koje glatkim površinama daje savršeni sjaj, pomešajte čašicu omekšivača sa četiri čašice vode i napunite bočicu sa raspršivačem. Poprskajte krpu za brisanje prašine i obrišite staklene površine u stanu, tuš kabinu i druge čvrste i glatke površine a zatim ih obrišite suvom krpom, prenosi Dnevno.

Olakšava skidanje starih tapeta

Pomoću omekšivača možete skinuti stare tapete sa zida. Napravite mešavinu od jednog do vrha punog čepa omekšivača i četiri šoljice vode. Sunđerom umočenim u ovaj rastvor natopite tapete i ostavite da stoji 20-30 minuta nakon čega ćete sa lakoćom moći da ih skinete sa zida.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar