U trendu

5 fatalnih grešaka koje pravimo kada usisavamo

Usisavanje nije neka velika nauka, ali svi mi pravimo neke greške prilikom usisavanja, zbog kojih se naš dom ne usisava što bolje

Saznajte pet velikih grešaka koje pravimo i izbegavajte ih kako bi vaši podovi i nameštaj bili besprekorno usisani.

1. Usisavate sa prljavim filterom

Filter ne treba menjati tako često kao vrećicu, ali ako izgleda istrošeno ili je jako prljav ili pocepan, vreme je da ga zamenite.

2. Čekamo da se vreća za usisivač potpuno napuni

Neki usisivači imaju indikator koji pokazuje koliko je vreća puna, ali najbolje je da sami proverite stanje i zamenite kesu kada je puna tri četvrtine. Na ovaj način, usisivač će uvek snažno povući. Ako koristite usisivač bez kese, ne zaboravite da očistite delove na kojima se skuplja prljavština.

3. Ne koristimo priključke za usisivače

Skoro svaki usisivač dolazi sa pomoćnim nastavcima koji olakšavaju usisavanje nameštaja, lampi, lampi, letvica, teško dostupnih mesta,… Nemojte dozvoliti da ovi vredni pomagači samo stoje neiskorišćeni i skupljaju prašinu, već maksimalno iskoristite od njih.

4. Žicu električnog kabla vraćamo u usisivač bez usmeravanja

Nakon usisavanja, mnogi od nas samo pritisnu dugme na usisivaču i puste da se električni kabl sam vrati na svoje mesto. Međutim, ovo je pogrešno jer se kabl može zaustaviti, zapetljati i zaglaviti bez mogućnosti da ga vratite do kraja u vakuum ili izvučete. Uvek držite žicu u ruci i vodite je tako da se vrati u odgovarajući položaj.

5. Četke usisivača ne čistimo od nakupljenih dlačica

Četka na rolnama koja se ne okreće niti čisti. Da stvar bude gora, nagomilane dlake, dlačice i slični ostaci koji su skupi na četkama mogu uništiti motor usisivača. Zato svaki put nakon usisavanja uklonite smeće zaglavljeno na četkama, prenosi Zadovoljna.dnevnik.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar