U trendu

5 mesta u kući na kojima voda ne sme da stoji, jer priziva nesreću i bedu: Gde staviti vazu ili čašu vode?

Voda je element talasastog, nepravilnog oblika, koji u Feng Shui-u – karakterišu plave i crne boje. Pripisuje se severnoj strani sveta i broj jedan.

Zima je godišnje doba povezano sa vodom, a energija vode Či se smanjuje.

Voda je tečna i postojana, može se koristiti za ponovno pokretanje stvari koje su dugo mirovale, pozitivno utiče na komunikaciju i povezuje se sa prilivom sredstava. Međutim, ako se energija vode aktivira previše snažno, prema pravilima Feng Shuija, to može izazvati neodlučnost.

Kada je energija vode slaba, potrebno je aktivirati. Nedostatak ili nedovoljan intenzitet vodene energije može se odraziti u nedostatku novca, problemima u poslovanju ili uopšte u izazovnom životnom putu.

Na to je posebno osetljiv srednji sin, koji mu tradicionalno pripada severni pravac. Da bismo aktivirali energiju, potrebno nam je nešto što simbolizuje element vode, može biti stvarna vodena masa ili slika vode.

Za dodatno jačanje energije vode može se koristiti neki detalj metalnog elementa. Voda je moćan element koji čak i u malim količinama kada se pravilno koristi ima blagotvorno dejstvo, ali ako se njime pravilno ne upravlja, može izazvati probleme slične poplavi ili poplavi.

5 mesta u domu gde voda ili vodena stihija ne sme da stagnira

1. Voda na desnoj strani ulaznih vrata

Gledano iznutra, to znači da bi svaka količina vode na tom mestu donela nepovoljne okolnosti za porodicu ili lošu reputaciju, u zavisnosti od bračnog statusa.

Za oženjene muškarce se kaže da ovo mesto donosi mnogo prilika za preljubu, tako da je ključno izbegavati postavljanje akvarijuma, fontane ili ribnjaka na desnoj strani ulaznih vrata.

Preporučljivo je postaviti vodopad ili česmu sa leve strane ulaza, gde voda teče ka domu, a ne dalje od njega.

2. Voda u spavaćoj sobi

Voda koja se koristi u Feng Shuiju uvek ima jang kvalitete, dok se za spavaću sobu kaže da je više jin. Dakle, voda u spavaćoj sobi ima nepovoljan efekat, može štetiti zdravlju i harmoniji bračnih odnosa.

Slike sa motivom vode nisu poželjne, ali umesto njih možete staviti čašu vode na noćni stočić.

3. Voda koja nije u vidnom polju

Ovo se odnosi na akvarijume, unutrašnje fontane i slike na temu vode koje su van vidokruga i iza vaših leđa dok sedite, odmarate ili radite. Ne odnosi se na slavine i vaze.

Voda na ovom mestu može doneti neočekivane probleme i izdaje ljudi od kojih biste to najmanje očekivali. U ovom slučaju, važno je držati vodene elemente pod kontrolom u svakom trenutku, što se može postići odgovarajućim postavljanjem ili korektivnim merama ako je potrebno.

4. Nepovoljna voda

To je ustajala, mutna i smrdljiva voda koja se može naći u akvarijumu, vazi ili drugim posudama koje se ne čiste ili ne održavaju blagovremeno. Takva voda može privući probleme, bolesti i nesreće.

Važno je redovno čistiti i održavati vodu u kući kako bi se izbegli negativni uticaji.

5. Voda ispod stepenica

Prostor ispod stepenica direktno utiče na sreću dece i potomaka, bez obzira da li žive sa nama ili su odrasli. Ne želimo da imamo vodu u ovom prostoru, jer bi to moglo prouzrokovati finansijsku štetu.

Vaze sa cvećem, akvarijumi ili unutrašnje fontane ispod stepenica mogu uticati na vredne Feng Shui simbole bogatstva i prosperiteta. Prilikom postavljanja vodenih elemenata u dom, stoga je od presudne važnosti da se pridržavate principa Feng Shuija, koji osiguravaju blagostanje i sreću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar