U trendu

5 situacija u kojima je WD-40 sprej spas: Kada ništa drugo ne deluje, upotrebite ga za ove stvari

Ako već ne koristite VD sprej (WD-40) – pravo je vreme da nabavite jedan

Sprej koji je 1953. godine proizveden za potrebe u vazduhoplovnoj industriji kako bi štitio od rđe i korozije, par godina kasnije počeo je da se proizvodi za javnost, nakon što su ga zaposleni redovno odnosili u svoje kuće za ličnu upotrebu.

Najviše se koristi za čišćenje alata, popravljanje škripavih šarki na vratima, podmazivanje pokvarenih fioka ili točkova i prevenciju rđe. Tačnije, za sve ove decenije, potrošači su prijavili kompaniji koja proizvodi VD sprej više od 2.000 načina na koje ovaj proizvod može da se koristiti. Pred vama je svega pet.

Uklanjanje bojica i mastila

WD-40 može uspešno da izbriše tragove bojica sa brojnih površina, uključujući tapete, tepihe, zidove od kamena, table, nameštaj od drveta, staklo i presvlake. Imate mrlje od mastila na tepihu ili farmerkama? I to uklanja. Ovaj magični sprej takođe uklanja mrlje od karmina, kafe, čaja, bobičastog voća i paradajza, mrlje od farbe za zidove i boju za kosu u vašim peškirima.

Uklanjanje voska sa svećnjaka

Vosak vam je kapao po svećnjaku i neće da se ostruže dobro. Ni stavljanje svećnjaka u zamrzivač nije pomogao. Poprskajte malo VD na vosak, i lako ga skinute. Možete malo da poprskate i unutar svećnjaka kako biste sprečili da se sveća ubuduće zalepe, a odličan je i za uklanjanje čađi i poliranje mesinganih svećnjaka.

Uklanjanje žvake

Ako se deci uvuče žvakaća guma u ​​kosu, mala količina VD spreja će je ukloniti za tren. Samo se pobrinite da nakon toga temeljno isperete kosu vašeg deteta. Ako vam se žvaka zalepila na dno cipele, ili na neko drugo, nezgodnije mesto, takođe ćete je lako ukloniti sa ovim sprejom.

Uklanjanje mrlja od tvrde vode

Voda zna da ostavlja ružne mrlje na vratima od tuša ili na posuđu i površini porcelana, pločica i metala. Pošpricajte malo VD spreja na ta mesta i moći ćete lako da ih obrišete.  Ako koristite sprej za posuđe, obavezno ga dobro operite nakon toga.

Otkopčavanje rajsferšlusa

Zaglavljeni patentni od rajsferšlusa mogu tako da vas iznerviraju. Pre nego što bacite jaknu ili je potencijalno uništite dok se borite da oslobodite patent zatvarača, isprobajte malo VD spreja. To je sve što vam je potrebno.

I upamtite, iako je očigledno svestran i neprocenjiv proizvod, lako je zapaljiv i nikada ga ne koristite u zatvorenim prostorijama.

(Telegraf.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar