U trendu

6 načina na koje možete upotrebiti cimet u domaćinstvu

Znamo da sigurni imate cimet u svojoj kuhinji. Međutim, verovatno niste znali na koje načine možete da koristite ovaj aromatični začin. Verujte nam, bićete nam zahvalni što smo otkrili ove korisne trikove.

1. Miris

Pre nego što stignu gosti, dodajte isečenu pomorandžu, 4 štapića cimeta i puno brusnica u šerpu vode. Vaš dom će se trenutno ispuniti prijatnim mirisima, koji će svako druženje sa prijateljima učiniti još prijatnijim.

2. Ujedi

Pomešajte jednaku količinu cimeta i meda i mešajte dok ne dobijete smesu nalik na testo. Nanesite na kožu, gde postoji ugriz, koji je izvor nepodnošljivog svraba.

3. Moljci

Da li želite da sačuvate košulje od rupa? Pomešajte malo cimeta, lavande i ruzmarina i sve umotajte u krpu po želji. Stavite ga u svoje ormare i fioke i oslobodite se neželjenih gostiju.

4. Mravi

Možda niste znali, ali mravi mrze cimet i odbijaju da hodaju po njemu. Umesto da koristite oštre spojeve, pospite malo cimeta oko pukotina na kojima mislite da bi mogli da izlaze mravi.

5. Neprijatni mirisi

Jelo koje ste sinoć izvadili iz rerne bilo je veoma ukusno, ali je za sobom ostavilo jak miris kojeg sada želite da se oslobodite. U tepsiju dodajte malo cimeta, zagrejte rernu na 250 stepeni i ostavite tako sat vremena.

6. Osveživač

Pre usisavanja, pospite dve kašike cimeta po podu. Zatim će se zagrejati u vakuumskoj vrećici i učiniti da svaka soba u kući zamiriše na svežinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.