U trendu

6 stvari koje baš nikako ne bi trebalo da bacate u WC šolju

Čak i ako imate širok odvod, pesak za mačke, masnoće, pa čak i kafu nikad ne bacajte u WC šolju jer se za njih lepe druge čestice i tako stvaraju talog.

1. Pesak za mačke

Silika-gel, minerali ili pesak za mačke se ne razgrađuju u vodi, i zato je u većini zemalja zabranjeno ga bacati u odvod. Pesak kad je mokar se taloži i stvara prepreke u odvodu.

2. Talog od kafe

Talog od kafe je težak i lako se nakuplja u pregibima cevi. Već nakon par prosipanja taloga u odvod može se stvoriti začepljenje.

3. Vlažne maramice

Ljudi često znaju da bace mokru maramicu u toalet ne razmišljajući da će se fina vlakna prilepiti za odvod, a da će se za nju primiti svakakve čestice i prljavština.

4. Pelene

Gel unutar pelena se ne može da se razgradi. Zapravo, on se u dodiru s vodom naduvava i na taj način napravi blokadu u odvodu.

5. Ulje ili mast

Ulje ili topla mast se nikad ne smeju sipati u WC šolju jer prilikom dodira sa hladnom vodom se hlade i zgusnu zbog čega se stvaraju tvrde masne naslage koje blokiraju odvod.

6. Štapići za uši

Najčešće se događa da se štapići za uši nakupljaju na pregibima cevi i zbog toga će se brzo stvoriti začepljenje. Na njih se lako nakuplja masnoća, dlake i razne čestice prljavštine i tako stvaraju tvrdu nepropusnu nakupinu, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.