U trendu

7 genijalnih trikova za korišćenje bebi pudera: Jeftin proizvod koji rešava mnoge probleme

Puder za bebe, koji se često naziva i talk, može se pokazati kao neprocenjiva pomoć u nezi kože, kao i u rešavanju kućnih problema i još mnogo toga. Može se koristiti kao suvi šampon za osvežavanje kose između pranja, jer upija višak ulja i ostavlja kosu svežom. Takođe je odličan za smanjenje trenja i sprečavanje iritacije prilikom nošenja odeće ili obuće stvaranjem zaštitnog sloja između kože i materijala. Pored toga, može poslužiti i kao efikasno sredstvo za uklanjanje mrlja jer upija ulja i vlagu, pomažući da se odeća lakše čisti. Stoga je puder za bebe svestran proizvod koji se može naći u mnogim domovima i može se sjajno iskoristiti na različite načine.

1. Apsorbuje masti

Sledeći put kada se nešto masno prospe po vašoj omiljenoj majici ili tepihu, pokušajte da pospite bebi puder da biste rešili problem. Ovo će brzo apsorbovati ulje i osvežiti tkaninu, bez neprijatnih mrlja.

2. Hladi posteljinu

U vrućim noćima, puder za bebe može postati vaš saveznik za prijatan san. Pospite ga po čaršavima i primetićete da će se znoj brže apsorbovati, što će vam omogućiti da spavate udobnije.

3. Naglašava trepavice

Za dramatičan efekat nanesite tanak sloj bebi pudera na trepavice pre nanošenja maskare. Ovo će učiniti da vaše trepavice izgledaju punije i privlačnije.

4. Rešenje za neopranu kosu

Kada ste u stisci sa vremenom i nemate vremena da operete kosu, možete posegnuti za bebi puderom. Pomešajte ga sa praškom za pecivo i nanesite na kožu glave. Ovaj jednostavan trik funkcioniše isto kao i suvi šampon, upija višak ulja i osvežava kosu.

5. Uklanja neprijatne mirise iz cipela

Ako se borite sa neprijatnim mirisima u cipelama, pokušajte da ih posipate malo pudera za bebe. Ovo će apsorbovati vlagu i neutralisati neprijatne mirise, što će vaše cipele osvežiti i vratiti im miris svežine.

6. Osvežite knjige

Puder za bebe se može koristiti i za osvežavanje starih knjiga. Ako primetite da su vam knjige postale vlažne i da se na njima stvara buđ, pokušajte da ih pospite malo praha. Ovo će apsorbovati vlagu i sprečiti dalji rast buđi, a vaše knjige će biti očuvane kao nove.

7. Eliminiše škripanje poda

Ako parket škripi, pokušajte da rešite problem bebi puderom. Jednostavno ga pospite po podu, a zatim ga metlom pometite u praznine između letvica. Prašak će pomoći u smanjenju trenja između letvica, što će smanjiti škripanje poda.

To je moć bebi pudera, koji može da ublaži mnoge svakodnevne probleme u kućnom okruženju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.